Zaferi Şehadet Olan 'Sefer'

Hafızlık eğitimi alan, cenaze namazının kılındığı İmam-ı Azam Camii inşaatında gönüllü çalışan, ailesinin, arkadaşlarının ve komutanlarının parmakla gösterdiği asaleti arşa ulaşmış Sözleşmeli Er Sefer Alan, hain terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kalleş saldırısı sonrası şehadete yürürken ardında örnek alınası bir hikâye bıraktı.

Zaferi Şehadet Olan 'Sefer'

Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi'nde hain terör örgütü PKK’lı teröristlerin kalleşçe açtığı taciz ateşinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan (23), Elazığ ve Elazığlılarla birlikte tüm ülkede büyük bir hüzne neden oldu. Hafızlık eğitimi de alan şehidimiz, yapımında gönüllü olarak görev aldığı camide kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Zaferi Şehadet Olan 'Sefer'

BABA EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan'ın Elazığ'daki ailesine acı haber verildi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin, Elazığ'da Güney Kent Mahallesi'nde ikamet eden ailesine acı haber sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer tarafından verildi. Ailenin yaşadığı ev Türk bayrakları ile donatıldı. Ekiplerin yanı sıra Vali Numan Hatipoğlu, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da şehit evine giderek, ailenin yanında oldu. Öte yandan Sefer Alan'ın ailenin 5 çocuğundan en büyüğü ve bekâr olduğu öğrenildi.

Zaferi Şehadet Olan 'Sefer'

HAFIZLIK EĞİTİMİ ALDI

Şehidimiz Sefer Alan’ın geçmişte hafızlık eğitimi aldığı, ailesinin, arkadaşlarının ve komutanlarının parmakla gösterdiği örnek bir karaktere sahip olduğu, vatan ve millet aşkıyla beraber çelik gibi bir imana sahip olduğu, yakın arkadaşlarına “şehitlik bir gün bana da nasip olur” diye temennisini sıklıkla dile getirdiği öğrenildi.

Zaferi Şehadet Olan 'Sefer'

YAPIMINDA GÖNÜLLÜ ÇALIŞTIĞI CAMİDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Alan’ın bir yakınının Elazığ’da bulunan İmam-ı Azam Camii’ni yapan dernekte başkanlık görevinde bulunduğunu ve Alan’ın bu caminin yapımında gönüllü olarak görev aldığı, yapımında çalıştığı camide şehadeti ardından cenaze namazının kılındığı da edindiğimiz bilgiler arasında.

Zaferi Şehadet Olan 'Sefer'

ŞEHİDİMİZİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK

Şehidimiz Alan'ın naaşı baba evinden helallik alınarak tören için İmam-ı Azam Camisi'ne getirildi. İl Müftüsü İrfan Üstündağ'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı, top aracına konuldu. Askeri geçidin ardından Palu ilçesine bağlı Karasalkım köyüne götürülen Alan, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, diğer protokol üyeleri, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve emniyet personeli ile binlerce vatandaş katıldı.

Zaferi Şehadet Olan 'Sefer'

ŞEHİT BABASI HASAN ALAN: “OĞLUM KAHRAMANCA ŞEHİT OLDU”

Şehidimiz Sefer Alan’ın Babası Hasan Alan, “Allah’a hamt olsun ki Allah yolunda şehit oldu. Devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun. Ülkesi, devleti, namusu için kahramanca şehit oldu. Hepimizin çocuğu var. Hepimiz gideceğiz. Belki bize kefen de nasip olmaz. En azından oğluma kefen de nasip oldu” ifadelerini kullandı.

Zaferi Şehadet Olan 'Sefer'

VALİ HATİPOĞLU: "NİFAK TOHUMUNU BOĞACAĞIZ"

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ise, “Bu topraklarda hür ve bağımsız olarak ayaklarımızın üzerinde dimdik bir şekilde yaşama iradesini ortaya koyduğumuz andan itibaren biz buna hazırlık yapan  bir milletiz. Bizde kahramanlar bitmez. Dolasıyla bu topraklar için hesap tutmaya kalkışan, ülkemizin birliğini beraberliğini, kardeşliği baltalamaya çalışan herkesin er ya da geç hak ettiği şekilde belasını bulacağını tarih gösterdi. Gelecekte de gösterecek. Milletimizin mayasındaki o haslet hiçbir zaman tükenmez. Biz dosdoğru olduktan sonra Allah’ın yardımıyla tüm dünyada mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimizi baltalamaya çalışan her türlü nifak tohumunu boğacağız” diye konuştu.