Yüzlerce Şavaklı Adıyaman'da Buluştu

Doğu Anadolu'nun ve ilimizin saygın aşiretlerinden Şavaklılar Adıyaman'da buluştu.

Yüzlerce Şavaklı Adıyaman'da Buluştu

Doğu Anadolu ve ilimizin saygın aşiretlerinden olan Şavaklılar aşiretin Adıyaman’da yaşayan üyelerinin ev sahipliğinde 4. kez bir araya geldi.

Odun ateşinde yemeklerin pişirildiği Atatürk Baraj Gölünün eşsiz manzarası eşliğinde yapılan açık  alan buluşmasına Elazığ, Erzincan ve Tunceli ilinden giden yüzlerce aşiret mensubu üye katılarak hasret giderdi.

Yüzlerce Şavaklı Adıyaman'da Buluştu

Kur’an Kerim’in tilavetinin okunmasıyla başlayan etkinlik, aşiretin  Adıyaman koordinatörü Zeynal Çevik  ve Elazığ Şavak Der Başkanı Naim Doğan’ın teşekkür konuşmalarıyla devam etti. Büyük Şavak aşiretinin buluşup kaynaşmasına ve güçlenmesine önemli katkı sunan bu buluşmada emeği geçen herkese teşekkür eden Elazığ Şavak Der Başkanı Naim Doğan “Malumunuz bu yıl aşiret buluşmamızın dördüncüsünü icra ediyoruz. Yine büyük bir katılım sağlanmış görünüyor. özellikle Erzincan’da, Elazığda, Tunceli’de, Mersin'de  ve diğer illerimizde bu aşiret buluşmasına katılan tüm kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Geçen yıl bu etkinliğimizi düzenleyemedik zira asrın felaketi dediğimiz 6 Şubat Maraş merkezli depremde Adıyaman İlimizde çok ağır yara aldı. Bu vesileyle öncelikle Adıyaman ve diğer deprem bölgesi illerimizde hayatını kaybeden kardeşlerimize bu vesileyle bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böyle felaketler göstermesin. Yine geçen yıl Besni'de şehit olan Adıyamanlı Şavak aşiretine mensup şehidimiz Mustafa Demir kardeşimize de Cenab Hak’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Bu etkinlikler bu buluşmalar kardeşliğimizin pekişmesine vesile olan buluşmalardır. Bu buluşmalarımız da kardeşliğimizi pekiştiriyor dostluğumuz artıyor yıllardır özlemini çektiğimiz kardeşlerimiz ile bir araya gelip hasret gideriyoruz inşallah önümüzdeki yıllar bu etkinliklerimizi daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Elazığ ve Tunceli’de de Erzincan’da da yılda bir kez de olsa bu etkinliklerimizi inşallah yapacağız ben tekrar bu organizasyona emek veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum uzaktan ve yakından bu etkinliğimize katılan tüm aşiret mensuplarına şükranlarımızı şükranlarımı sunuyorum Allah hepinizden razı olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yüzlerce Şavaklı Adıyaman'da Buluştu

Etkinlik yemek ikramı ve fotoğraf çekimleriyle sona ererken Şavak Der Başkanı Naim Doğan  ayrıca Elazığ ve civar illerden etkinliğe katılmak isteyen aşiret üyelerine otobüs tahsis eden  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları  ve Belediye Başkan Yardımcısı  Nazif Bilginoğlu’na teşekkür etti.