Yuvayı Dişi Kuş mu Yapar? Ünlü Yazar Yabancı'dan Hakimiyet'e Özel Açıklamalar

Özel Haber: Ünlü Yazar ve Aile Danışmanı Elazığlı Hemşehrimiz Serhat Yabancı, Elazığ'da sevenleriyle buluştu.

Yuvayı Dişi Kuş mu Yapar? Ünlü Yazar Yabancı'dan Hakimiyet'e Özel Açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Katıldığı program öncesi Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Yabancı, mutlu ailenin sırlarını Hakimiyet okuyucuları için açıklarken, son dönemlerde artan boşanma oranlarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

YABANCI'DAN HAKİMİYET'E ÖZEL AÇIKLAMALAR
Ünlü Yazar Serhat Yabancı, gazetemizin aile ve kadın konusundaki sorularını da yanıtladı. "Mutlu evliğinin sırlarını da gazetemize açıklayan Yabancı: "Mutlu evlilikle ilgili belki de günümüzde en büyük sorunlardan bir tanesi de insanların evlilikle ilgili beklentileri diyebiliriz. Yani evliliği insanlar mutlulukla ilgili sorumluluk alanı değil de mutlu edilmeyi amaçlayan bir beklenti alanı olarak görüyorlar. Yani “ben biriyle mutluluk kurayım, beraber o yemeği pişirelim, beraber yiyelim değil de, ben biriyle evleneyim o benim ihtiyaçlarımı gidersin ya da beni mutlu etsin” düşüncesiyle kurulduğu için doğal olarak bu yerine getirilmediği zamanda çatışmalar yaşanıyor.

EŞLER, KENDİ DOĞRULARINI DAYATMAYA ÇALIŞIYOR
Özellikle ilk 3-5 yılda en büyük çatışma nedeninin eşlerin kendi doğrularını karşısındakine giydirmeye çalışması olduğuna dikkat çeken yabancı; “Anadolu’da güzel bir söz vardır. İşte o güç “diş geçirme” süreci olarak tanımlanan bir şey. Doğal olarak burada en çok görmemiz gereken noktalardan biri toplumda evliliğin tanımını karşılıklı birbirini mutlu etme üzerine kurulması gereği. İnsanlar mutlu edilmek için evlenmemeli, birbirini mutlu etmek için evlenmeli."

BOŞANMA ORANLARI NEDEN ARTIYOR?
Yuvayı dişi kuş yapar kalıbını eleştiren Yabancı, rollerin yakın dağıtılması gerektiğini söyleyerek şu bilgileri verdi: "Şimdi benim tarzımı bilenler bilir. Ben biraz daha marjinal ve radikal konuşurum bu konularda. Yani eski evliliklerin çok iyi yürümesinin nedeni eski değildi. Eski evliliklerin daha iyi yürümesinin en büyük nedeni; kadınların imkânsızlıklarıydı biraz da. Kadınlar çok fazla boyun eğiyordu, çok fazla imkânsızlıklar yaşıyordu bundan dolayı da evliliklerde o sıkıntılar görünmüyor gibi duruyordu.”

KADINLARIMIZ DEPRESYONDA 
Geçmişin zorlukları ve her şeye rağmen evliliklerini sürdüren 60-70 yaşın üzerindeki kadınlarımızın çoğunda depresyon olduğunu ifade eden Yabancı, “Çoğunun psikolojisi bozuk. Yaşadıklarının hep bunlar sonucudur. Ben burada şeye çok katılmıyorum, yani yuvayı dişi kuş kurar falan değil, bu kadını tamamen aslında baskı altında tutmaktır. Yuvayı kim kuruyorsa o sorumludur. Erkekle kadın. Kadınla erkek eşit değildir, birbirinden üstünde değildir. Farklı iki cinsiyettir. Birbirinden ayrıştırmamız gerekiyor, kimseyi kimseden üstün görmememiz gerekiyor ve rolleri de birbirine yakın dağıtmamız gerekiyor.