Yumaklı 'Elazığ İçin 24 Milyar Maliyetli 209 Adet Projemiz Var'

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, burada yaptığı açıklamada Elazığ için su ve sulama bazında 24 milyar lira maliyeti olan 209 projeleri olduğunu söyledi.

Yumaklı 'Elazığ İçin 24 Milyar Maliyetli 209 Adet Projemiz Var'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Bakan Yumaklı, yakın zamanda sözleşmesi imzalanan yaklaşık 5.5 milyar liralık projenin detaylarını açıklayarak toplamda 24 lira maliyetli 209 adet projenin çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yumaklı 'Elazığ İçin 24 Milyar Maliyetli 209 Adet Projemiz Var'

“PROJELERİ ELAZIĞ’A KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bakan Yumaklı, açıklamasında, “24 Milyar lira maliyetli 209 tane proje var. Su ve sulama projesi. Bunları da Elazığ’a kazandırmak için çalışıyoruz. 209 su ve sulama projesinin içerisinden yaklaşık 5.5 milyar liralık maliyeti olan 7 projeyi ben Elazığ’ın değerli vekillerinin kendileriyle Ankara’da istişare ediyoruz. Gerek Meclis’te bizim nöbetimiz olduğu zaman gerekse de bakanlık ziyaretlerinde. Bu 7 projeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir tanesi Elazığ Uluova Sulaması Pompa İstasyonu. Su orda duruyor ama bu tarafta sulatılmayan yerler kalmasın istiyoruz. 16 Ocak’ta bu projenin ihalesini yaptık. 143 bin dekar arazi suyla kavuşmuş olacak. Sözleşmesi de 1 Mart tarihinde imzalanan bu pompa istasyonunun maliyeti yaklaşık 2.6 milyar lira. Bu pompa istasyonunun enerji maliyetlerinin düşürülmesi için de yaklaşık 5 megavatlık güneş enerji sistemini de birlikte kurmuş olacağız. Amacımız bu projenin 2026 yılına vardığımızda bitmesi. İkincisi ise tarhana ve iletim tüneli yapımı.

Burada da Elazığ’a yaklaşık 6.4 milyon metreküplük içme suyu sağlanmış olacak. Bu projenin de sözleşmesi imzalandı. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl bu projeyi tamamlayacağız. Üçüncüsü Palu ve Kovancılar ilçe merkezleri içme suyu artıma tesisi ve ikmali projesi. Bu projenin sözleşmesini geçen sene imzalamıştık. İnşaata da başlıyoruz. 2025 yılı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Dördüncüsü Elazığ Karakoçan Yukarıovacık Göleti projesi. 3 bin 710 dekarlık bir arazinin sulanması söz konusu. 18 Mart tarihinde bu projemizin de imzalarını attık. 2026 tarihinde bu arazileri su ile buluşturmuş olacağız. Beşincisi ise Keban Altıyaka Projesi. Bunun sözleşmesini de dün imzaladık. 8 bin 630 dekarlık bir alanı bu proje ile sulamış olacağız. Yaklaşık 500 milyon liralık bir maliyeti var. 2026 yılında bu projeyi de tamamlayacağız. Altıncısı Kuzova Pompaj Sulaması ve Yüzer GES Projesi. 78 milyon maliyetli GES projesini tamamladık. Elektrik hatlarına da iletim verildiğini görmekten mutlu oldu. Yedincisi ise içme suyu isale hattı. Elazığ’ın 2. kısım projesi” ifadelerine yer verdi.