YRP İl Başkanı Ömer Ateş: 'Elazığ'ı Terörle Anmak Gaflettir'

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, hafta sonu Kelkit İlçe Stadyumunda oynanan Kelkit Hürriyetspor ile 3GEN Elazığspor arasındaki müsabakada Elazığspor taraftarlarının terör örgütü ile bağdaştırtılması ve olaylar karışında bazı emniyet güçlerinin orantısız güç kullanmaları konusunda tepkisini dile getirdi.

YRP İl Başkanı Ömer Ateş: 'Elazığ'ı Terörle Anmak Gaflettir'

Sporun centilmenliğine sığmayacak bir üslupla Elazığ ile terör örgütü asla yan yana gelemeyecek iki zıt kelime olduğunu ifade eden Başkan Ateş, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi.
“Elazığ, öteden beri milletinin ve devletinin yanında durmuş, bayrağına ve milli bütünlüğüne düşman olan tüm fikir ve örgütlerle mücadele etmiş, hamuru maneviyat ve milli değerlerle yoğrulmuş aziz insanların yaşadığı bir şehirdir.  Vatan, bayrak ve ülke toprakları her bir Elazığlı için hayatını feda edecek kadar kutsaldır ve mübarektir. Tüm dünyanın bildiği bu gerçeğe rağmen Kelkit’te oynanan maçta taraftarlarımıza yönelik atılan ve bu şehir bölücü terör örgütü ile bağdaştıran alçakça bir slogan atılması, büyük bir iftira olduğu gibi ağır bir tahriktir. Seyircilerimizin bu ağır tahrik karşısında verdikleri meşru tepkileri bahane edip bazı emniyet mensupları tarafından orantısız güç kullanılarak darp edilmesi de ayrı bir garabet ve yanlıştır. Bu konuda şehrin bir ve beraberlik içinde olması ve yetkililerden gereğinin yapılmasını talep etmesi de gösteriyor Elazığlıların böylesi bir hadsizliğe tahammülü yoktur ve bu konuda kusuru olanlar mutlaka tespit edilip gerekli cezalara verilmelidir.”