YRP Hayal Kırıklığı mı?

Siyasete girmek kolay ancak bu alanda yükselmek, yücelmek ve halkın gönlüne girip orada uzun süre kalmak başkadır.

YRP Hayal Kırıklığı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk siyasi hayatı çok genel başkan görmüştür ancak lider çok az görmüştür.

Tük siyasetinin tıkandığı ve Ak Partinin yanlış ve hatalarından dolayı yeni bir siyasi parti arayışında bulunan kesimler için bir umut ışığı ve alternatif olarak doğan ve böyle görülen Yeniden Refah Partisi, liyakatli yöneticilerin azlığı, özellikle Genel Başkan Erbakan’ın hala lider olma ve karar verme yetisine sahip olamaması sebebiyle irtifa kaybediyor.

14 Mayıs seçimleri ile 31 Mart seçimlerinde bir hava yakalayan YRP, bunu daha ötelere taşımak yerine tıpkı İyi Parti gibi gerilemeye başladı.

Bunda partinin genel politikalar üretememedeki eksikliği yanında parti sözcülerinin yaptığı absürt açıklamalarının da rolü büyük.

Bunun son örneği ise Doğan Aydal oldu.  Genel Başkanvekili Doğan Aydal katıldığı televizyon programında "Anayasa değişmezse, Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt dışına kaçabilir" ifadelerini kullandı.

Bu cümle aynı programda konuşmacı olan muhalif gazeteci İsmail Saymaz bile “Erdoğan’ın yurt dışına kaçacağını sanmıyorum” demesine rağmen Aydal'ın bu sözleri her kesimden tepki çekti.

Pazartesi 8. Yıl dönümünün yaşanacağı 15 Temmuz gibi her taraftan etrafı sarılmış ve öldürme kastı ile havadan, denizden ve karadan harekete geçilmiş karanlık bir gecede dahi halkına ve milli iradeye güvenip ülkesini terk etmeyen bir liderin yurt dışına kaçacağını dile getirmek siyaset değil acziyettir.

Erdoğan’ın siyasi rakibi olabilirsiniz, ondan hazzetmeyebilirsiniz, hatta onun siyaset sahnesinden çekilmesini de isteyebilirsiniz  ama ona bu vatandan kaçmayı yakıştıramazsınız.

YRP, hem kitlelerin umutlarını boşa çıkarma hem de böylesine densiz ve dengesiz açıklamalarıyla düşüşe geçtiğini göremeyecek kadar hayal dünyasında yaşıyor ve bunu anlayamayacak kadar da toplumdan bihaber siyaset yapıyor.

YRP’nin makul ve mantıklı siyaset yapması ve kaybettikleri oyları geri alması için daha özenli ve dikkatli bir dil kullanması lazım.