Yolspor gümbür gümbür geliyor!

Röportaj: Hüseyin Kabukçu

Yeni sezonda ilimizi Bölgesel Amatör Lig'de temsil edecek olan Elazığ Yolspor'un 2

Yolspor gümbür gümbür geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Röportaj: Hüseyin Kabukçu

Yeni sezonda ilimizi Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek olan Elazığ Yolspor’un 2. Başkanı Murat Kum, Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Takımın hedefleri, Bölgesel Amatör Lig ve kulüp prensipleri hakkında samimi açıklamalarda bulunan Kum, Yolspor’un uzun yıllar Elazığ futboluna hizmet ettiğini ve bundan sonra da etmeye devam edeceğini söyledi.
İŞTE O RÖPORTAJ:
Faaliyetleriniz hakkında neler söyleyeceksiniz?
Yolspor olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi yine yapılanmamızı devam ettireceğiz. Belli bir sistemimiz oturtuldu. Bu sistem çerçevesinde hem futbolda, hem güreşte hem de bilardo da amatör olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Futboldan bahsedecek olursak, altyapıdan gelen kapasiteli oyuncularımız var. Bunlarla BAL’da mücadele edecek takımı kuruyoruz çok şükür. Elazığ’ın yerli futbolcularıyla BAL Ligi’nde mücadelemizi amatörce devam ettiriyoruz. BAL’da bu sezon 4. Senemiz olacak. 4. Sezon olması itibariyle ligi hemen hemen iyice tanımış durumdayız. Rakiplerimizin genel yapısını daha iyi biliyor, daha iyi etüt ediyoruz. BAL liginde toplama takım çok. Nasıl derseniz, hemen hemen hepsi belediye takımı. Hem il, hem ilçe belediyeleri var. Mesela Adıyaman ile Kilis il belediyeleri. Bunlar ili temsil ettikleri için haliyle maddi yönden ve hedef koyma açısından daha avantajlılar. Bu takımlar iddialı olabiliyor. Bölgesel Amatör takımı ama yarı profesyonel hatta tam profesyonel diyebiliriz bu takımlara. Öyle rakamlar duyuyoruz ki, amatörle alakası yok. Biz Yolspor olarak amatörce mücadele ediyoruz. Gelirimiz belli, bu gelir çerçevesinde ne yapabiliriz kendimize göre bir yol çizdik ve sistem oturtturduk. O şekilde tekeri döndürmeye çalışıyoruz.
Güreş’teki durumumuzda yine amatör şekilde. İlyas Peker hocamızın katkısıyla yapıyoruz. O da Elazığ’daki güreşsever gençleri toparlayıp organize ediyor. Müsabakalara katılıyoruz güreşte. Geçen sene bayağı dereceler elde ettik. Hemen hemen her ay bir ilde turnuva var. İlimizi temsilen gidiyoruz.
Bilardo da oldukça amatörüz ama bilardo camiasında da bir Yolspor ismi var. Ona da sağolsun Ömer arkadaşımız el attı. Elazığ’da bilardoyla ilgilenen bir takım oluşturdu. Onlarında dereceleri var. Yolspor daha ağırlıklı futbolla ilgileniyor. Elazığ’da da herkes bu bağlamda anıyor. Amatör futbolla ilgilenen hemen hemen herkes bunu biliyor zaten. Şöyle bir beklenti de olabilir. BAL’ın bir üstü 3. ligde var. Şu konuda gerçekçi olunmalı. 3. Lig gerçekten maddiyat gerektiriyor. Belediye gibi kuruluşların maddi imkânları daha fazla. Biz bu kısıtlı imkanlarla maksimum  işler yapmak istiyoruz. Futbolcu arkadaşlara defaten şunları söylüyorum: yaptığınız işten zevk alın, iyisini yapın, kendinizi geliştirin. Yani futbolcu portföyümüze baktığınız da hepsi öğrenci zaten. Ya spor lisesi, ya spor akademisi. Hepsi öğrenci öğrenci kardeşlerimiz. Bunun eğitim kısmını da beraber götürüyorlar. Bir kolej takımı havasında yürütmeye çalışıyoruz. Yani bunda bölge müdürümüzün, müdür yardımcımızın değerli katkıları var. Maddi, manevi onların öncülüğünde devam ediyor işler. İnşdigerah tesislerimizi de tamamlarsak, futbolcularımızı orada kampa alabilirsek daha iyi olacak. Hep bir söz vardır. Para olsun başarı gelsin. Ben katılmıyorum buna. İmkanımız ne? Bu imkanla maksimum ne yapabiliriz? Onu yapalım yani. Belki şampiyonluktur o. O sezon bir hava yakalarsın, diğer kulüplerin eksikliğinden istifade edersin, bir bakmışsın şampiyon olmuşsun. Nihayetinde skorlar sahada oluyor. Her ne kadar karşımıza saha dışı olaylar da çıkıyor ama ben her zaman maçın sahada kazanıldığını söylerim.
Hakemlerden şikayet ediyoruz bazen, bahaneler olacak tabi insanız ama en nihayetinde sen golünü at hakem verir o golü. Gol atmadan başarı da, galibiyette gelmiyor. Ben arkadaşlara da söylüyorum, bu tesisleri bu imkanları değerlendirin. Bizim çocukluk yıllarımıza bakıyorsunuz, bir de şimdiki imkanlara bakıyorsunuz ülkede bir gelişmişlik var. Çok büyük değişiklikler var. Her tarafta amatör sahalar iyileşmiş. Semt sahaları var, ilçelerde güzel sahalar var. Yeni neslin bu sahaları değerlendirecek niyetinin olması lazım.

Elazığ Yolspor uzun yıllar amatörümüze can veren kulüplerden biri oldu. Bundan sonraki süreçte de faaliyetlerini rahatlıkla sürdürecek diyebilir miyiz?
Diyebiliriz. Dediğiniz gibi bir alışkanlık oluyor. Kulübümüz uzun yıllar amatörde mücadele etti. BAL Ligi oluşumu oldu ve BAL Ligi’ne de katıldık. 4 senedir de Elazığımız’ı ciddi bir şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Kazanmak her şey değildir. Biz bu sporu yapıyorsak, ahlaken, centilmenlik çerçevesinde bunu rakiplerimize de göstermeliyiz. Ben hep şunu söylüyorum. Deplasmana gidiyoruz, eleştiriliyoruz, küfür yiyoruz hiç önemli değil. Biz buraya gelindiği zaman biz bunu yapmayacağız. Biz küfür etmeyeceğiz, normal tezahüratımızı yapacağız.  İyiliğe iyilikle cevap vermek herkesin işi ama kötülüğe iyilikle cevap vermek er kişinin işidir. Biz de er kişi olmak zorundayız. Bunu da arkadaşlara aşılamaya çalışıyoruz. Haksızlığa uğrarız ayrı mesele ama en nihayetinde hakemin kararına bağlısınız. Hakem de bir insan. Yani o anda göremeyebiliyor. Orada takılı kalmayacaksın. Yanlış penaltı vermiş olabilir. Sen ondan sonraki dakikalarda yapacağını yapmaya çalış. Geçmişte kaldıkça geleceği göremezsin. Kasti kırmızı kartın cezasını hem maddi hem manevi olarak da veriyoruz sporcularımıza. Agresif futbolcuyu centilmenlik dışında istemiyoruz. Agresifliğini oyun içerisinde mücadeleye yansıtacak. Yolspor’un diğer kulüplerden farklı özelliği ne derseniz ben bunları sıralayabilirim. Önce ahlaklı mücadele edeceğiz biz. Bunu kulübümüze adapte ettiğimizi düşünüyoruz. Münferit olaylar olabiliyor ama biz heldigereşmesini de biliyoruz, özür dilemesini de biliyoruz.
Kilis’te yaşadığımız olaylar var biliyorsunuz. Akabinde gittik Kilis’e muazzam önlemler alınmış, müthiş önlemler. Sağolsun belediye başkanı bizi karşıladı beraber protokolde oturduk. Yöneticiler arasında iyi bir diyalog kurulduğunda bu sahaya, taraftara da yansıyabiliyor. Özet olarak şunu diyebilirim. Yolspor sorumluluğunun bilincinde kulübü de ona göre yapılandırdı. Futbol branşında ona göre mücadele ediyor. Elimizden geleni yapıyoruz yönetim olarak. Öyle devam edecek inşdigerah. Bizden sonra gelecek arkadaşlarında bayrağı daha iyi bir şekilde sdigerayacağına inancımız sonsuz. Bu tamamen bir ekip işi.
Karayolları 1985 yılından beri amatör branşlarda mücadele ediyor. Yani bir çok futbolcu yetiştirmiş. Bizim dönemimizde de Elazığspor’a bir çok futbolcu gönderdik ama maalesef ki bir üstünü göremedik. Kendinizi geliştirin diyoruz hep futbolcularımıza.

Yeni sezonda Elazığ Yolspor’un hedefi ne olacak? Yine küme düşme hattının içinde mi olacak, yoksa üst sıraları zorlar mı Yolspor?
Futbol öyle bir şey ki. İyi bir kadro kurduk, hocamız iyi diyorsunuz, bu sefer başarı gelecek diyorsunuz ama işler bir anda değişebiliyor. Her şey sahada oluyor. Müsabakaya giren insan yenileceğim diye girmez. Bizim de kulüp olarak tabi ki hedefimiz var. Hedefimiz üst sıraları zorlamak. Bu ligde 2 senedir şampiyonu biz belirliyoruz. 2. 3. Olmuyoruz ama şampiyonu Yolspor belirliyor. Yolspor’un her zaman, her maçta iddiası var. Ama bu skora yansıyor, yansımıyor. Takım olarak genciz ve çok koşuyoruz ama skora yansıtamıyorduk. Bayağı bir beraberliğimiz var. Mağlubiyetlerimiz de 1-0’lık mağlubiyetler. Bir Elaziz Belediyespor’a farklı yenilgilerimiz var. Onun dışında zirveye oynayan takımların evlerinde bile iyi oynamışız. Hep alt sıralardaydık ama üstleri hep etkiledik.

Yeni sezonda Elazığ’ın yine 2 takımı olacak. Tatlı bir rekabet olur mu?
İki takım da Elazığ’ın takımı ve kurum takımları. Amatörde zaten geçmiş yıllarda da bir rekabetimiz söz konusuydu. Burada da rekabet illa ki olacak. Bu futbolun doğasında var. Dışarıda arkadaşız, dostuz ama sahada rakibiz. Kendilerine de başarılar diliyorum. İyi ki geldiler, iyi ki katıldılar. Onlarda BAL Ligi’nin tecrübesini yaşayacaklar inşdigerah.

Son olarak söylemek istedikleriniz?
Yeni sezonun hem Dsispor’a hem Yolspor’a hayırlı olmasını diliyorum. Elazığlı taraftarlardan her iki takımımızı da desteklemelerini istiyoruz. Hakimiyet Gazetesi’ne de teşekkür ediyoruz bu röportaj için.