YOLLAR KAN GÖLÜNE DÖNDÜ!

ERKAN BAY/Ramazan Bayramı nedeni ile yollarda yaşanan yoğunluk ve sürücülerin dikkatsizliği yine trafik kazalarının yaşanmasına neden oldu

YOLLAR KAN GÖLÜNE DÖNDÜ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ERKAN BAY/Ramazan Bayramı nedeni ile yollarda yaşanan yoğunluk ve sürücülerin dikkatsizliği yine trafik kazalarının yaşanmasına neden oldu.

Elazığ Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin büyük bir titizlikle önlem aldığı yollarda bayram tatiline çıkan vatandaşlar yine dikkatsizliğin kurbanı oldu. Yaşanan kazalarda yollar kan gölüne döner iken Ramazan Bayramının ilk üç gününde meydana gelen kazalarda 4 kişi hayatını kaybetti 15 kişi de yaralandı.

‘’ALINAN ÖNLEMLER VE YAPILAN UYARILAR YETERSİZ KALDI’’

Elazığ Trafik Ekiplerinin Ramazan Bayramı öncesi aldığı tedbirler ve yapılan uyarılara rağmen trafik kazalarının önüne geçilememesi ve sürücülerin dikkatsizliği yüzünden hayatların kaybedilmesi Elazığ’da yaşayan vatandaşları derinden üzdü.

Her yıl Bayramlarda bu tür kazaların olduğuna dikkat çeken yetkililer;’’ Bu tür kazalar hepimizi derinden üzüyor. Bayram telaşı ve aşırı hız kazaların başlıca sebepleridir. Yetkililer trafik kazalarını engellemek için devamlı uyarılarını yapıyor. Sürücülerin her zaman dikkatli olması gerekiyor. Özellikle Bayram gidişleri ve dönüşlerinde sürücülerin uykusuz olmaması ve aşırı sürat yapmaması gerekiyor. İnşdigerah bu kazalar artık son olur.’’diye ifade etti.

‘’TRAFİK CANAVARINI DURDURMAK İÇİN SÜRÜCÜLERİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ LAZIM’’

Trafik kazalarının önüne geçilmesi için uzun yola çıkacak sürücülerin mutlaka dinlenmesi gerektiğini ifade eden Vatandaşlar; ’Hepimizin çocukları ya da akrabaları il dışında yaşıyor. Bayram nedeni ile bizleri ziyarete geliyorlar. Şehirlerarası yollar bu zamanlarda oldukça yoğun olmasından dolayı akrabalarımızın kazası belasız gelmeleri için devamlı dua ediyoruz. Çünkü en küçük bir hata insanın hayatına sebep olabilir. Çok şükür Türkiye’nin yolları oldukça bakımlı ve ekipler gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yolların güzel olması elbette kazaların bitmesine neden olmuyor. Eğer kazaların en aza inmesini istiyorsak mutlaka sürücülerin dikkatli olması ve bilinçlendirilmesi gerekiyor. Unutmamalıyız ki aşırı sürat en erken ölüme götürür. ’diye konuştu.

‘’İŞTE RAMAZAN BAYRAMINDA YAŞANAN TRAFİK KAZALARI VE AĞIR BİLANÇOSU’’

1-)Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde meydana gelen kazada  19 yaşındaki Hasbi Demiroğlu, idaresindeki motosikletle ilçe çıkışında, Zülfü A. idaresindeki otomobille çarpıştı. Kazada, ağır yaralanan Demiroğlu, ilk önce ilçe devlet hastanesine oradan da Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Demiroğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2-) Çayda Çıra kavşağında seyir halinde olan 23 AV 601 plakalı kamyonet, 23 FH 565 plakalı araca arkadan vurarak, trafik lambalarına çarptı. Kazada lambalara çarparak yoldan çıkan otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
3-) Kekliktepe kavşağında Sabaha karşı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeni ile  23 EH 917 plakalı otomobil refüje çarparak takla attı. Otomobilde bulunan 2 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
4-)Malatya-Elazığ Karayolu’nda bir aracın yola çıkan çapa motoruna çarpması sonucu 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı. 

5-)Elazığ'ın Palu ilçesinde hemzemin geçitte lokomotifin çarptığı otomobil 200 metreden fazla sürüklenirken, 4 kişi yaralandı. 

6-)Elazığ'da bir otomobilin yoldan çıkarak 100 metreden uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada yaşlı çift hayatını kaybetti.