'Yoksa CHP Sol Değil Mi?'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Amiral gemi' olarak nitelendirdiği Sözcü gazetesinden CHP'ye yönelik ciddi eleştiriler gelmeye devam ediyor. Partiyi sağa savrulmakla suçlayan ve 'Bilkent Deklarasyonu'na Atatürk'ü koymadığı için Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Sözcü yazarı Soner Yalçın, CHP'yi yerden yere vurdu.

'Yoksa CHP Sol Değil Mi?'

Millet İttifakı'nı desteklediğini ancak "kendinden vazgeçme ve boyun eğme"ye karşı çıktığını vurgulayan Yalçın, "Ne yazık ki bu 'ezik tavır' özellikle merkezdeki sol partilerde var. Ki artık 'sol' adından bile utanır hale gelmediler mi? Nedir bu mahcubiyet? Sağa savrulan düşünce korkaklığı? Ya da aslında sol değiller mi?" ifadelerini kullandı.

Altı muhalefet partisinin, "Erdoğan'dan kurtulmak için" bir araya geldiğinin altını çizen Yalçın, "Israrla aradığım şudur: Gideni tanıdık. Peki, gelmekte olan ne?" diye sordu ve "Bu ülkenin siyasetçilik oynayacak vakti-hali kalmadı" dedi.
Soner Yalçın, bu yazısı ile aslında sol söylem ve fikrin amiral gemisi olan CHP’nin millet ittifakını oluşturan diğer sağcı beş parti içinde ezildiğini ve bu baskın sayı ile kendinden ödün verdiğine dikkat çekiyor.

İktidar olmak önemli değil, önemli olan ilkeleriyle var olabilmek ve ittifak içinde açık ara önde bulunan bir parti gibi davranarak CHP’yi titrememeye ve kendine gelmeye davet ediyor Yalçın.

Çok da haksız değil. Geçmişe bir bakarsak Yalçın’ın ne kadar haklı olduğunu görürüz. CHP, cumhurbaşkanlığı için yapılan seçimlerde gözü hep sağ seçmenden de oy olacak sağcı siyasetçilerdeydi. 

İlk seçimde Ekmelettin İhsanoğlu  ile bunu hayata geçiren Kılıçdaroğlu, ikinci seçimde de Abdullah Gül’ün çatı adaylığı için çok uğraşmış ancak diğer partilerin uygun görmemesi üzerine hiç istemediği halde Muharrem İnce’yi aday göstermiş ve fakat onun kazanması için de çok çalışmamıştı.

Kılıçdaroğlu’nun sağa öykünen bu “sol ezikliği” samimi sol cenahta eleştiri konusu olmuş ve ilkeler üzerinden yapılan siyasetin, konjonktürel siyasetten daha erdemli olduğu vurgusu öne çıkmıştı.

İşin ilginç tarafı Kılıçdaroğlu’nun bugün de aynı noktada olması. Yine gözü, sağcı bir ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermekte. Hatta bu konuda Ahmet Davutoğlu ismi bile kulislerde terennüm ediliyor.

Yaşananlar, saf kan bir solcu olan Soner Yalçın’ı kızdırmış olacak ki Kılıçdaroğlu’nu hem de Sözcü’de iyi haşlamış.