Yine Mi Gül?

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı, CHP'nin özellikle de Kılıçdaroğlu'nun gündeminden düşmüyor.

Yine Mi Gül?

Kılıçdaroğlu, bu konuda yine konuştu ve Cumhurbaşkanı adaylığı için yeni kritere İmamoğlu ve Yavaş şerhi koydu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylığı için “Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan biri olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu tarifine kendisi uyuyor mu? Özellikle “Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan biri olmalı” cümlesi ile kendisinin olmayacağını açık ediyor. Zira kendisinin bir SSK Genel Müdürlüğü dışında devlet deneyimi ve tecrübesi yok. Kaldı ki SSK Genel Müdürlüğü dönemindeki sıkıntıları bilmeyen de yok. 

”Kritik bir süreci yönetecek biri olmalı.” cümlesi ile Kılıçdaroğlu isminin  bir araya gelmesi de oldukça zor.
Tüm bu açıklamalardan da anlaşıldığı gibi Kılıçdaroğlu’nun gönlünde yatan aday halen  Abdullah Gül.
Devlet tecrübesi Gül de, krizleri yönetme güç ve başarısı Gül de. Millet ittifakının oyu yetmediği için Cumhur İttifakı ve hatta HDP tabanından oy alma potansiyeli Gül de…

Daha ne desin Kılıçdaroğlu. Tam olarak Abdullah Gül’ü tarif etmiş, sadece adını söylememiş. Zaten dört yıl önce Abdullah Gül’ün içinde bir uhde kalmıştı. Birçok görüşme trafiğinin ardından “üzerimde ittifak sağlanamadı” diyerek  hüzünlü bir ifade ile kamera karşısına geçmiş adaylıktan vazgeçtiğini duyurmuştu kamuoyuna.

Şimdilerde Gül’e bir kapı  açma fırsatı doğdu. Geçmiş dönemden edindiği tecrübelerle çok öne çıkmasa da gizli   ve özellikle Kılıçdaroğlu ile görüşmeleri bir olgunluğa geldikten sonra ve muhtemelen de seçimlere kısa bir süre kaldıktan sonra   Gül, Millet İttifakının adayı olursa şaşırmayız.