Yine mi aşı?

Covid 19 sürecinde sırf ilaç sektörü para kazanacak diye halka dayatılan aşıların yarardan çok zarar verdiği ve çok sayıda kalp krizi vakasına sebep olduğu bizzat üretici firmalar ve bilim insanları tarafından itiraf edilmesine rağmen Dünya Sağlık Örgütü yeni bir çılgınlık ve insanların sağlığını tehlikeye atan bir ticari işe kalkıştı bile.

Yine mi aşı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, M çiçeği (mpox) ile mücadelede kitlesel aşılama yerine virüsün bulaştığı bölgelerde "hedefli aşılama" yapılması gerektiğini ve M çiçeğinin yayılmasını durdurmanın Kovid-19'a göre daha kolay olduğunu belirterek, "İnsanların Kovid-19 gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünerek endişelenmelerine gerek yok." dedi.

Geçmiş Covid dönemindeki yaşanmışlıklara ve yıllar sonra ortaya çıkan mahsurlarına rağmen DSÖ, ilaç üreticilerinin değirmenine su taşımaya ve insanları yeniden bir panik havasına sokarak aşı olmaları yönünde adım atarken, ilaç firmaları gelecek paralar sebebiyle ellerini ovuşturmaya başladılar bile.

Bu konuda Sağlık Bakanı Memişoğlu nasıl bir tavır alacak, Fahrettin Koca gibi aşılamayı değil telkin ve tavsiye etmeyi,  zorunlu hale getirecek mi önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Umarız yeni sağlık bakanı bu hataya düşmez ve açıkça aşı kartellerine karşı cephe alır.