Yine Bürokrat, Yine Acziyet…

Hakimiyet olarak turizme ve turistik bölgelerimizin temizlik ve bakımları konusunda hassas olduğumuzu ve bu konuda sayısı manşet ve haberler yaptığımızı bilirsiniz.

Yine Bürokrat, Yine Acziyet…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet olarak bizler, her tatil sezonu öncesi bu tür haberlerimize nisan ayı itibarıyla başlar ve yetkilerin dikkatini bu konulara çözmeye çalışırız. İsteriz ki sezon başlamadan yetkililer plan ve programlarını yapsın, bu bölgelerimiz nezih bir şekilde sezonu başlasın ve halkımızın hizmetine sunulsun.

Sezon başladıktan sonra da turizm bölgelerinden haber merkezimize düşen olumsuz görüntüleri ve ihbarları da haberleştirerek yöneticilerin bilgilenmesini sağlamaya çalışırız. Ancak tüm bu hassasiyetimiz ve gayretimiz ne yazık ki bu konuda her zaman hantal olan ve harekete geçmekte zorlanan kurumlarımız için çok şey ifade etmez.

Bu kamu kurumları, kendileri bile kötü görüntüleri ve olumsuzlukları gördüğü halde bir türlü adım atmaz, bu konuda çıkan haberleri takmaz ve koltuklarında oturmanın keyiflerini çıkartırlar.

Yine Bürokrat, Yine Acziyet…

Ta ki ilin valisi ya da siyasiler devreye girene kadar. Bu gelenek değişmedi ve bu kez Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in uyarısı üzerine İl Özel İdaresi güçlü bir ekiple Hazar Gölü çevresine çıkartma yaptı.

Çevre ve sağlık konusunda duyarlı Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Keleş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Elazığ’ın doğal güzelliklerine sahip çıkmaya devam ediyoruz” başlığıyla; “Hazar Gölü'nün sahil şeridinde çevremizi temiz tutmak için büyük bir çaba gösteren, İl Özel İdaremize bağlı 55 personel ve 14 araçla 10km'lik alanda kapsamlı bir çevre temizliği gerçekleştirildi.” cümleleriyle yapılan çalışmayı kamuoyuna duyurdu.

Haber merkezimiz de bu çalışmayı takdir ederek; “Geç oldu ama temiz oldu” başlığıyla okurlarına sundu. Çalışma güzel oldu ama keşke sezon boyunca ve belirli bir periyotla yapılsaydı bu temizlik çalışmaları. Ve keşke herhangi bir yönetici ve siyasinin uyarısı ve hatırlatmasıyla değil, herkesin gördüğü halde duyarsız kalınan  bu çalışma her hafta yapılabilseydi.

Bu konuda geçmişte önerilerimiz de sunmuş ve İŞKUR’un tüm kurumlara sağladığı TYP kapsamında mevsimlik elaman alınması formülünü de sunmuştuk. Ama tüm bunları ne duyan ne de harekete geçen oldu. İlla sorun büyüyecek, illa toplumdan ve medyadan eleştiriler yükselecek, illa bu durum siyasilere intikal ettirilecek ki beyefendiler  zorla harekete geçe.

Her zaman söylediğimize bu örnekle de bir kez daha ortaya çıkan gerçeği  hatırlatalım ve diyelim ki: “Ak Parti’nin en başarısız olduğu alan bürokrat atamalarıdır”