YILMAZ: 'ELAZIĞ'IN TAMAMININ HİBELERDEN FAYDALANMASINI İSTİYORUZ'

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz, kurum çalışanlarıyla birlikte gittiği Arıcak ve Alacakaya'da muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. 3. Çağrı kapsamında ayrıntılı sunumun yapıldığı toplantıda konuşan Yılmaz, 'Elazığ'ın tamamının hibelerden faydalanmasını arzuluyoruz' dedi.

YILMAZ: 'ELAZIĞ'IN TAMAMININ HİBELERDEN FAYDALANMASINI İSTİYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arıcak ve Alacakaya’nın Elazığ’a en uzak iki ilçe olduğunu belirten Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi IPARD II Programının 3. Çağrı İlanına 21 Aralık tarihi itibariyle çıkmış bulunmaktayız.  Devlet olarak Kırsal alanda ikamet eden vatandaşlarımızın yaşadıkları bölgelere gelerek bilgilendirme yapmaya çalışıyoruz. Bu gün burada çok ciddi katılımın olduğunu görüyorum. Bu derece ilgili olan vatandaşlarımızın varlığı bizlerin taşıdığı sorumluluğun ne kadar hassas ve ne kadar güzel bir sorumluluk olduğunu gösteriyor. Biz anlatacağız siz soracaksınız. Bu gün burada yatırım fikri olan bütün potansiyel faydalanıcılarımızın sorularına cevap vererek bu yolda biraz daha mesafe almalarını sağlayacağız. Arkadaşlarımız yapacakları sunumlarla en detay konulara değinecekler. Önümüzdeki zamanı iyi değerlendirip faaliyete geçmemiz lazım. Yaklaşık 251 milyon Avroluk bir bütçe var. Bu bütçeden Elazığ’ımızın, sizlerin en verimli şekilde faydalanmasını canı gönülden arzuluyoruz ve bunun için daha çok çalışacağız. Elazığ İl Koordinatörlüğü kurulduğu günden bu yana 42 il içerisinde en fazla hibe dağıtan il olmuştur. Bu başarının gerçekleşmesinin anahtarı, siz değerli vatandaşlarımızın ilgisi ve cesaretidir. Bu İlçelerimiz merkeze biraz uzak olabilirler ama Elazığ TKDK’nın amacı hizmetleriyle, ilgisiyle uzakları yakınlaştıran bir kurum olmak için tüm personeliyle çalışmaktadır. Hayvancılık işletmelerinden arıcılığa, kırsal turizmden yenilenebilir enerjiye, katma değerli ürünler ve zanaatkarlıktan tıbbi aromatik bitki ve mantar yetiştiriciliğine fikirlerinizin vücut bulması için projelerinizi sıralama kriterlerinde de en üst derecede puan alacak şekilde hazırlayıp sunmanızı bekliyoruz. Yapılacak her yatırım,  yaylalarımızın daha şen olmasına ve burada yaşayan çocuklarımıza daha güzel gelecek oluşturma noktasında katkı sunar. Hayvancılık işletmelerinde yatırım alt limitinin 20.000 Avrodan 5.000 Avroya indirdik. Bu yaptığımızla işletmelerinizi modernize etmek için daha uygun proje bütçesiyle canlandırabilirsiniz. Ürettiğiniz her ürün ekonomiye kan vermektir, can vermektir. İnşallah sizlerin yapacağı yatırımlar ve bizim sağlayacağımız desteklerle daha güçlü bir ekonominin varlığını taçlandırmış olacağız. Ben ayrıca sizleri Kurumumuza çay içmeye bekliyorum. Bu gün burada bizleri dinleme zahmetinde bulunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, İlçe Tarım Müdürlerimize, muhtarlarımıza ve ismini saymadığım diğer tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İl Koordinatörünün konuşmasından sonra TKDK uzmanları tarafından sunum yapıldı. Yatırım yapmayı düşünen katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla toplantı sona erdi.