Yılmaz: Araç Almanın Tam Zamanı

İkinci el araç alım-satım piyasasının şu anda aktif durumda olmadığını ve bir hareketlilik yaşanmadığını ifade eden Oto Galeri Esnafı Ercan Yılmaz, araç almak isteyen vatandaşların otomobil fiyatlarında çok ciddi bir düşüş beklememesi gerektiğini dile getirdi. 

Yılmaz: Araç Almanın Tam Zamanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Uçal/Galericiler Sitesi Gallery23 Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yılmaz, Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. İkinci el araç alım satım piyasasının şu anda aktif durumda olmadığını ve bir hareketlilik yaşanmadığını ifade ederek, 3 aydır bu şekilde devam ettiğini dile getirdi. 

SIFIR VE İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI 

Hükümetin stokçu bayilere veya bu işi yapan kişilere ceza uygulaması sonucu ister istemez bir durgunluğun olduğunu ifade eden Ercan Yılmaz; “Sıfır araçlara talepler var. Vatandaşlarımız bu araçlara ulaşabiliyor. Elektrikli araçların satışı ile birlikte bu araçlara ilgi daha çok arttı. Bu durum ister istemez ikinci el araç piyasasında durgunluğa sebep oldu. Sıfır araç fiyatlarının artması söz konusu olsa dahi ikinci el araç fiyatları ile sıfır araç fiyatları daha ilerideydi, şimdi bu stokçuluk ortadan kalktı. Artık vatandaşın sıfır araca ulaşabilme şansı arttı.  İkinci el araç 2023 model sıfır araçtan daha pahalı satılıyordu,  çünkü sıfır aracı vatandaş bulamıyordu. Şimdi ister istemez bunlara ulaşım arttı.Hükümetin stokçu bayilere veya bu işi yapan kişilere ceza uygulaması sonucu ister istemez bir durgunluk oldu. İnsanlar bir beklentiye girdi bu da olması gereken bir süreçti” dedi.

Yılmaz: Araç Almanın Tam Zamanı

“FİYATLARIN DÜŞMESİNİ GALERİCİ ESNAFI DA İSTİYOR”

Fiyatların düşmesini herkes gibi kendilerinin de istediğini ifade eden Ercan Yılmaz; “ İnsanların talebi fazla olunca bu sefer fiyatlara yansıyordu, bu talep ikinci el araçlarda da böyle oluyordu. Maalesef fiyatlarda durgunluk oldu bu böyle devam ettikçe ikinci el fiyatlarda internet satış fiyatları yüzde on yüzde on beş geri geldi. Bu fiyatların düşmesini herkes gibi biz de istiyoruz fakat araçlar düşmüyor. Özellikle sıfır araç fiyatları da artıyor güzel olan tarafı önceden bulunmuyordu şu an bulunabilirliği arttı. Vatandaş sıfır araç alabiliyor. Artık, televizyon ekranlarında 0,99 oranında kampanyalar yapılması   satışların olmadığının bir yansımasıdır. Hala daha internet sitelerinde ikinci el araç satımında yüksek fiyatlar var,  sıfır araçtan yüksek veya aynı fiyata satışları görüyoruz. İnternete düşük bir fiyata satışa konulan aracın sahibiyle iletişim sağlandığında yüksel fiyat talep ettiklerini görüyoruz. İnternette satışta olan ikinci el aracın kat fazlasıyla sıfır araçla eşit bir para isteniliyor, böyle insanların bizim gibi işini hakkıyla yapan insanlara haksızlık yaptıkları için hırsız zihniyetli olduklarını gösteriyor.”dedi.

ARAÇ ALMANIN  TAM ZAMANI

Ercan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;“ Bizde bir söz vardır su akar yolunu bulur, su akmaya başladı. Artık o yolunu bulursa piyasa reel ticaretine dönecek. Bu durum için belli bir süreç gerekiyor. Yaklaşık 2-3 senedir bu durumdan nemalanan kişiler vardı ve bunun böyle olmasını istemiyorlardı. Bu durum böyle ilerleyince tabiki de ekmeklerine ket vuruldu. Şu an ne yapacaklar,  kaostan beslenecekler. Halkın malına halkın hakkına göz diken insanlar vardı ve bunu çok ciddi bir şekilde yapıyorlardı. Ulusal anlamda firmaların özellikle olduğunu söyleyebilirim.” dedi. 
Şu an fiyatların yüzde on yüzde on beş anlamında geri geldiğini, ikinci elde de bu durumun böyle olduğunu söyleyen Yılmaz, araç almak isteyen vatandaşların şu an tam sezonu olduğunu söyledi. 

ÇOK CİDDİ BİR DÜŞÜŞ BEKLENMESİN 

Araç almak isteyen vatandaşların otomobil fiyatlarında çok ciddi bir düşüş beklememesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Çünkü döviz, benzin fiyatları belli. Araba petrokim  maddeden malum bir ürün. Bunlarda fiyat düşmesi gülünç bir durum. Sıfır aracın fiyatı düşmüyor, sadece sıfır araca ulaşabilirlik arttı.  Temmuz ayı ile şu anki durumda yüzde yirmi beş bir artış var yani fiyat düşmüyor. Sıfır araç fiyatı ulaşılabilirlik artınca ikinci el sıfırın önüne geçti. Fiyatlar gerilemeye başladı. Stokçu olan insanlar ister istemez bu fiyatları bulamayınca kendi ellerindeki araçları sıfırın altında satmaya başladılar.”