Yıkım Devam Ediyor

İlimizde bir valinin görevden alınması ve çok sayıda bürokrat ve firma hakkında soruşturma açılması ile sona erdiğini düşündüğümüz ve sonrasında yapılacak her bir ihalenin açık ve şeffaf bir şekilde yapılacağına dair açıklamaların üzerinden aylar geçmesine rağmen, bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama halen gelmedi.

Yıkım Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valiliğin soruşturma açtığı ve geçmişte usulsüz olarak verildiği yıkım işlemlerini durdurulduğuna dair haberlerin sonrasında nasıl bir işlem yapıldığı da kamuoyunun bilgisine sunulmadı.

Söylenen ve ifade edilen şudur ki, şikâyetler üzerine herhangi bir ihale yapılmadan rastgele dağıtılan ihaleler, Vali Ömer Toraman’ın ilimize atanmasından sonra durdurulmuş ve yıkımına başlanan binalar polis denetimine alınmıştı.

Bir süre polislerin denetim ve gözetiminde olan bu binalar, bir süre sonra başka firmalara verilmiş, ancak savcılığın talimatıyla bir kez daha yıkımlar durdurulmuştu.

Bu süre içerisinde Milli Emlak ve ilgili kurum yetkilileri, binaların mevcut hali ve bünyesinde bulunan her türlü hurda kapı pencere, elektrik kablosu, demir aksamı ve diğer malzemeleri tutanakla tespit etmişlerdi.

Bu işlemin üzerinden yaklaşık iki ay geçti. Bu binalardaki son durum ve iddialar  ise şöyle:

Binaya, gündüzleri bir emniyet şeridi ya da bariyerle girişler engelleniyor. Ancak hava karardıktan sonra birileri her gün gelerek çok gürültü patırtı yapmadan, hatta ışık dahi yakmadan malzemeleri ufaktan ufaktan götürüyorlar. Giderken de yeniden girişleri kapatıyorlar.

Oysa kamuoyu bu binaların yıkım ihalesi yapıldığını ve bir firmaya verildiğini biliyordu. İddiaya göre ilgili firma,  kendisi ortaya çıkmadan değişik kalemlerdeki malzemeleri üçüncü şahıslara satıyor ve onlar da ince işçilik yaparak her gün malzeme çıkartıyorlar.

Bu durum devam ederse ve ilgili kamu kurumları binalarına sahip çıkmazsa, yıkım kararı verdikleri binalarda hiçbir geri dönüşüm ve hurda malzemeleri kalmadığından kamu kasasına para girmesi yerine kasadan para aktararak yıkım yapmak zorunda kalacak.

Sayın valimiz Ömer Toraman’ın özellikle Harput Yetiştirme Yurdu ve Baskil’deki okullardaki son durum hakkında bilgi alması halinde gerçeğin ortaya çıkacağı iddia ediliyor.