Yerelde Son Durum

Şaka maka seçimler gelip çattı. 19 gün sonra sandığa gidiyoruz. 

Yerelde Son Durum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel ve yerel seçimlerde son durumu seçimlere 15 gün kala vermek daha isabetli olur. Zira olağanüstü bir olay yaşanmadığı ve herhangi bir parti ve aday üzerinde olumlu ya da olumsuz bir vurgunculuk olmadığı takdirde seçimden 15 gün önce sonucu tahmin etmek çok zor değil.

Bu değerlendirmeyi yapmaya belki bir hafta daha var ama Elazığ’da seçimin sonucuyla ilgili bir sürpriz beklenmiyor. Bilinen ve hizmetleriyle öne çıkan Ak Parti seçimleri rahatlıkla alıyor.

Seçimlerin ikinci partisi de belli ama üçüncü partide sürpriz var. Aslında sürpriz bir partinin üçüncü olmasından ziyade farklı bir partinin dördüncü sıraya düşmesi. Ve yine beşinci parti olarak düşünülen partinin dörde yükselip dördüncü olma ihtimali olan partiyi, geriye iterek beşinci sıraya düşürmesi de söz konusu olabilir.

Hem var olan anketlere dayanılarak yaptığımız bu değerlendirme hem de sahada gördüklerimiz ve konuştuklarımız da gösteriyor ki yerel seçimlerde zirvede bir yarış rekabeti  olmadığı gibi sonuçtan da kimsenin şüphesi yok.  Asıl rekabet ve heyecan üçüncü ve dördüncü partilerde.

Ve işin ilginç tarafı bu rekabeti, hem saha çalışmaları hem de afiş ve açık hava görsellerindeki yarışta da görmek mümkün. Bu hafta  siyasetin panoraması böyle görülüyor. Haftaya yapacağımız değerlendirme, daha bir kristalize  yorum ve değerlendirme olacak.