Yenimahalle muhtarı Ayhan Yılmaz'dan mahalle sorunlarına i̇lişkin açıklamalar

Yerel seçimlerin ardından çalışmalarına hız veren Yenimahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz, mahalle sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında Hakimiyet haber merkezine önemli açıklamalarda bulundu.

Yenimahalle muhtarı Ayhan Yılmaz'dan mahalle sorunlarına i̇lişkin açıklamalar

Ayhan Yılmaz mahallenin başlıca sorunlarından bahsetti ve çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

"Yol ve Su Sorunu İçin Mahallelimizden Sabır Bekliyorum" 

Muhtar Ayhan Yılmaz, mahallenin en büyük sorunlarından birinin yol ve su sıkıntısı olduğunu belirterek, "Mahallemiz merkezi bir konumda bulunduğu için büyük tonajlı araçların sıkça geçtiği bir yer. Bu durum yol sorununu daha da artırıyor. Mahalle halkımıza ziyaretlerimizde, yol ve su sorunlarını çözme sözü verdik. Belediye Başkanımız da bu konuda bize destek oldu. İlk olarak su ve yol sorunlarını çözmeye odaklanmamız gerektiğini, ardından kendi projelerimizi hayata geçirebileceğimizi belirttik. Başkanımız, ilgili birim müdürlerimize talimat vererek, çalışmaların mahallemizde başlamasını sağladı." ifadelerini kullandı. 

"Altyapı Çalışmalarını Tekrar Başlattık" 

Şehir genelinde devam eden altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Ataşehir ve Doğukent mahallelerinde altyapı çalışmaları başlamıştı. Ancak mahallemizdeki çalışmalar yarıda kesilmişti. Başkanımıza bu durumu ilettik ve sağ olsun, çalışmaların Yenimahalle'de devam etmesi için hemen talimat verdi. Mahalle sakinlerimizden biraz daha sabır bekliyoruz. Yol ve su sorunlarımızın çözülmesiyle hepimiz mutlu olacağız. Altyapı çalışmaları tamamlandığında, Fen İşleri Müdürlüğü asfaltlama işlemlerine başlayacak ve sorunlar çözülecek. İki-üç ay içerisinde çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz." dedi. 

"Taziye Evimiz Yakında Açılacak" 

Yılmaz, taziye evi konusundaki çalışmalara da değinerek, "Mahallemizde taziye evi eksikliği vardı. Özellikle bayan taziye evi bulunmuyordu. Belediye Başkanımıza bu durumu ilettik ve sağ olsun, bay ve bayan taziye evi için yeni bir yer belirlendi. Tüm işlemler tamamlandı ve en kısa sürede taziye evimizi hizmete açacağız. Ayrıca Tefikiye Camimize de bir bayan taziye evi yapılıyor." şeklinde konuştu. 

"Çocuklara Halı Saha Müjdesi "

Yılmaz, mahallede halı saha talebinin sıkça dile getirildiğini belirterek, "Çocuklarımız ve gençlerimiz halı saha istiyor, ancak mahallemizde uygun alan bulmak zor. Yine de Belediye Başkanımıza bu talebi ilettik ve sağ olsun, 2025 yılında mahallemize bir halı saha kazandırılacağı müjdesini aldık." dedi. 

"Kanal Üstü İmar Sorunu Çözüldü" 

Mahalledeki kanal üstü imar sorununun da çözüldüğünü açıklayan Yılmaz, "Bu sorun sadece Yenimahalle'nin değil, Elazığ'ın büyük bir sorunu idi. İlgili makamlara ilettik ve imar sorunu büyük ölçüde çözüldü. Tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilmesi için de başvurular alınıyor. İnşallah kısa süre içinde bu sorun tamamen çözülecek." ifadelerini kullandı. 

"Gecelere Kadar Mahallede Geziyorum" 

Muhtar Yılmaz, mahalle için gece yarılarına kadar çalıştığını belirterek, "Mahallemiz için bir dakika bile durmuyoruz. Belediyemizin saha ekibiyle birlikte gece geç saatlere kadar sokak sokak dolaşıyoruz, sorunları tespit edip ilgili birimlere iletiyoruz. Allah'ın izniyle bu mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.