Yeniden Prof. Dr. Göktaş…

Elazığ'ın en köklü kurumlarından olan Fırat Üniversitesi'ne rektör olarak atandığı dönemde üniversiteyi başarılarıyla dünya ve ülkemizde saygın bir noktaya çıkmasını sağlayan, başta Diş Hastanesi ve yeni üniversite hastanesi olmak üzere çok sayıda yeni yatırımlara imza atan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden Rektör olarak atandı.

Yeniden Prof. Dr. Göktaş…

Elazığ’da ağır aksak işleyen bürokrasiye rağmen şehrimizin en köklü ve en potansiyelli kurumlarından olan Fırat Üniversitesi rektörlüğünü dört yıl önce üstlenen Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bir başarı hikâyesi yazarak Fırat Üniversitesi’nin akademik başarı sıralamalarını yükseltmekle birlikte aldığı ödeneklerle proje rekoru kırdı.

Fırat Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversiteleri” arasında yer almasına ve 800 yataklı devasa bir sağlık kompleksi ile hem Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş hastanesi projelerinin hayata geçmesine öncülük eden Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bu başarısıyla Elazığ’da gönüllerde taht kurarken “Elazığ’ı Elazığlılar yönetmezse başarısız olunur” algılarını da boşa çıkartıp hizmette destan yazdı.

Yeniden Prof. Dr. Göktaş…

HAKİMİYET YİNE HAKLI ÇIKTI

Prof. Dr. Göktaş’ın atandığı ilk günde şehirde ortaya çıkarılmak istenen algı karşısında Hakimiyet önemli olanın Elazığlı olmak yerine liyakat sahibi olunmasının temel kriter olarak göz önünde bulundurulmasını ilk ve tek dile getiren basın kuruluşu olmuştu. Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın ilk döneminde ortaya koyduğu başarılı grafik, şehrimize kazandıracağı devasa yatırımlar, 2024 Yılı Yatırım Programı’ndan aldığı aslan payı, hakkı teslim eden, güvenilir ve şeffaf yönetim anlayışı ile Türkiye’de adından söz ettiren sıralama artışları ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu.

O BİR GAKGO

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, her ne kadar Erzurumlu olsa da şehrimizi ilgilendiren meselelerde öncülük etmesi ve her fırsatta şehrimizden kendi memleketi gibi bahsetmesi yanında bu duygularında ne kadar samimi olduğunu İstanbul’da Elazığspor’un 52 Orduspor ile oynadığı play-off final müsabakasında gösterdiği çaba ile somutlaştırdı. Fırat Üniversitesi verdiği otobüs desteği ile taraftarların gönlünde de taht kurdu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ SIRALAMALARI ALT ÜST ETTİ

Göreve başladığı günden bu yana Fırat Üniversitesi’ne adeta altın çağ yaşatan, Üniversiteyi Türkiye’de 209 Üniversite arasında ilk 10’a yerleştirmeyi, dünyada ise ilk 1000’e yerleştirmeyi başaran ve Fırat’ın Araştırma Üniversitesi olmasını sağlayan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş dönemindeki bu başarılar şehrin en büyük gurur kaynağı oldu.

Yeniden Prof. Dr. Göktaş…

ŞEHRE MİLYONLARCA TL’LİK YATIRIM

Hem pandemi, hem de deprem süreçlerine rağmen Fırat Üniversitesi’nin yeni hastane binasının ödeneği başta olmak üzere çok sayıda yeni bina ödeneğini almayı başaran Rektör Prof. Dr. Göktaş, dört yıllık süreçte şehre milyonlarca TL’lik yatırım yapılmasına da vesile oldu.

FIRAT, YENİ DÖNEMDE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın ilk döneminden elde ettiği tecrübe, şehrimize ve Fırat Üniversitesi’ne olan sevgisi hem üniversiteye hem de Elazığ’a yeni dönemde artı bir değer katacak. Başta hastane projeleri olmak üzere oluşturulacak kaynaklarla üniversitenin sosyal alan eksiklikleri giderilecek.

Öğretim üyelerine verilen destekler ve imkânlarla Fırat Üniversitesini bir dünya Üniversitesi yapacak olan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a Hakimiyet ailesi olarak başarılar diliyoruz.