Yeni ve Güçlü Bir Yönetim Yetmez

Yeni sezonda TFF 2. Ligde mücadele edecek olan Elazığspor Genel Kurulunu yapacak. 

Yeni ve Güçlü Bir Yönetim Yetmez
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevcut Başkan Serkan Çayır’ın devam etmeyeceğini belirtmesinin ardından alınan Olağanüstü Genel Kurul kararı sonrası bordo-beyazlı camia Olağan Genel Kurulunu da gerçekleştirecek.

 22 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’de Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacak olan genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa ikinci kongre 30 Haziran Pazar günü aynı saatte ve yerde gerçekleştirilecek.

Elazığspor, geçen sezon zorluklar içinde örnek bir başarı hikayesi yazarak bir üst lige çıkan ve inandığı hedeflere ulaşma konusunda kendisini ispatlamış bir takım.

3-2-1 sloganıyla yeniden süper lige çıkma planları yapan Elazığspor’un bu hedefine ulaşması için güçlü bir başkan ve güçlü bir yönetime ihtiyacı var.

Kulislere yansıyan bilgilere göre ilimizin saygın iş insanlarından ve sevilen simalarından Ahmet Feti Yılmaz,  şehrin ittifakıyla yeni dönemde Elazığspor Kulübünün başına geçecek.

Yılmaz’ın bu amaçla güçlü ve etkin bir yönetim kurma çalışmaları devam ediyor. Araya kurban bayramının girmesiyle bu konuda yeterli görüşme yapılabilmesi için kongrenin de muhtemelen ikinci oturum olan 30 Haziran’da yapılması düşünülüyor.

Elazığspor’un şampiyonluk yolundaki hedeflerine ulaşması için çoğunluğu kulübe önemli maddi destek sağlayacak iş insanlarının yönetime alınmaları doğru ve isabetli bir karar olur ama yeterli olmaz.

Çıktığımız yeni lig, takıma yeni ve etkin futbolcu transferi başta olmak üzere ciddi bir ekonomik yük getirecek.

Bu konuda başta Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman olmak üzere tüm kamu kurumlarının da yönetimde etkin bir şekilde temsil edilmesi ve önemli desteklerin verilmesi gerekiyor.

Takımı sadece yönetimin gayret ve çabalarıyla baş başa bırakırsak   istediğimiz sonucu alamayız.

Elazığ’da bu yıl bu yeni hedef ve şampiyonluk için yeniden kenetlenmemiz gerekiyor. Geçen sezon daha çok Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şahsi gayretleri ve destekleri ile halkın kenetlenmesiyle gelen bu zaferi, bu yıl ikinci lig şampiyonu olarak taçlandırmamız için Başta Elazığ Valiliği, İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, ETSO;  Ticaret Borsası, OSB  olmak üzere tüm kamu kurumlarımızın desteklerine ciddi ihtiyaç var. 

Bu da yetmez, siyasi parti ayrımı olmaksızın Ak Parti, MHP ve CHP milletvekillerimizin, Ankara’da önemli makamlarda bulunan hemşerilerimizin de bu konuyu her zaman ajandalarının birinci gündem maddesi haline getirip girişimleriyle kulübe destek sağlamaları gerekir.  

Bununla birlikte il dışı ve yurt dışındaki iş insanı hemşerilerimizin de desteklerini alacak, ilimizde başta TOKİ müteahhitleri olmak üzere kamuya iş ve hizmet üreten firmaların desteklerinin sağlanması için her bir kamu yetkilisi üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı ve alınacak bağış, sponsorluk, forma reklamı gibi çalışmalarla bu sezonu başarıyla tamamlamak durumundayız.

Yeni yönetimin,  bu çalışmalarla birlikte kalıcı ekonomik gelirlere kavuşması adına da kurumsallaşması ve ticari şirketleşmesi konusunda da ciddi adımlar atması önemli bir gelişme olacaktır.

Söylememiz  o ki artık 2. Ligde olan ve burada olmasından kaynaklı ciddi bir mali desteğe ihtiyaç duyan Elazığspor’u sadece Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın omuzlarına yüklemeyelim. Zaten kendisi geçmişte olduğu gibi her türlü desteğini en üst seviyede verecektir ama diğer kurumlarımızın da şehrin önemli bir markası olan ve şampiyonluk kutlamalarında da bir kez görüldüğü üzere şehrin önemli bir kenetlenme, mutluluk ve sevinç kaynağı olan Elazığspor’a sahip çıkmaları lazım.