Yeni parti 29 Ekim'de

6'lı masanın Mayıs 2023 seçimlerindeki yenilgisinden sonra dağılan Millet ittifakında en büyük yarayı İYİ Parti aldı.

Yeni parti 29 Ekim'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meral Akşener’in görevi bırakması sonrası Müsavat Dervişoğlu’nun genel başkan olması sonrası başlayan erime sürecinde peş peşe istifalar da yaşanmıştı.

Son istifa ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale’den geldi.

Resmi sosyal medya hesabından kararını açıklayan Özlale, "Bugün itibarıyla partimdeki görevlerimden ve partimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum." ifadelerini kullandı.

Ya bu istifalar devam edecek ve İYİ Parti kendine yeni bir alan açacak ya da siyasi arenadan alandan tümüyle çekilip bir partiye eklemlenecek.

Özellikle partinin ağır ismi Yavuz Ağıralioğlu’nun partiden istifası, ardından partiye yönelik ciddi eleştirileri ve son olarak yeni bir parti kurmak amacıyla teşkilatlar kurup il başkanları ataması da gösteriyor ki 29 Ekimden sonra İYİ Parti’de daha büyük bir yaprak dökümleri olacak ve Ağıralioğlu’nun partisi yeni toplanma merkezi olacak.

Ankara’da genel merkez binasını tutup faaliyete geçiren, bugüne kadar 20’ye yakın il başkanını atayan ancak resmi kuruluş dilekçesini Cumhuriyet Bayramının yıldönümü olan 29 Ekimde verecek olan Yavuz Ağıralioğlu’nun adını açıklayacağı parti için ilimizde de teşkilat kurma çalışmaları yürütülüyor.

Bu amaçla Yavuz Ağıralioğlu’nun talimatıyla bir heyet, partiye kurucu ile başkanı atanması konusunda istişare ve özel görüşmeler yapıyor.

Heyet, BBP tabanından gelen isimler yanında MHP’de değişik zamanlarda görev almış, halkın takdirini ve beğenisini kazanmış, siyasi tecrübesi ve deneyimi olan isimlerle de görüşerek hazırladıkları raporu Genel Başkan Yavuz Ağıralioğlu’na sunacak ve son kararı Genel Başkan verecek.

29 Ekim öncesi birçok ilde il başkanını atayacak olan Ağıralioğlu’nun Elazığ’a özel bir önem verdiği, kurucu il başkanı olarak siyasi tecrübesi ve deneyimi olan, şehir kamuoyunda ağırlığı ve saygınlığı bulunan bir ismi atayarak ciddi bir çıkış yakalaması bekleniyor.

Özellikle kararsızların ve sandığa gitmeme tepki ve refleksi gösterenlerin oranının yüzde 20’leri bulduğu bir siyasi atmosferde Ağıralioğlu’nun partisinin yeni bir heyecan oluşturup oldukça ilgi toplaması ve ilk seçimlerde ciddi bir oy patlaması yapması bekleniyor.