Yeni Elazığ'a Ulaşmak Zor

24 Ocak 2020 deprem sonrasında şehrin birçok noktasında başlatılan inşa ve ihya çalışmaları devam ederken, TOKİ tarafından özellikle rezerv alanlarında çok sayıda konut yapıldı ve yeni bir Elazığ kuruldu.

Yeni Elazığ'a Ulaşmak Zor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 bin konutun inşa edildiği bölgeler, eski ve genellikle de tapu kayıtlarında var olan isimleriyle anılıyor. Bu yeni konutların bulundukları mevkiler;  Bızmişen, Yemişlik, Aşağı  Demirtaş, Çatalçeşme , Zafran gibi isimlerle adlandırılıyor ve tarif edilmeye çalışılıyor.

Özellikle güney çevre yolu bölgesinde yapılan ve en çok konutun inşa edildiği bölgenin artık yeni bir mahalle olarak adlandırılması şart oldu. 

Bu bölgeler yeni bir mahalle adı vermek de yetmez. Kolay adres olması ve kolaylıkla bulunması sebebiyle kendi içinde de ayrıca adlandırılması gerekiyor.

Bu konutların bir önemli sorunu da toplu ulaşım. Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, yeterli yolcu sayısına ulaşılmadığı için bu bölgelere minibüs seferlerinin başlatılmadığını dile getiriyor. Bu alanlara sadece Belediye otobüsleri saat başı seferler düzenliyor.

Bu alanlarda yeterli düzeyde taşınma olmamasının bir sebebi de ulaşımda yaşanan sorunlar olabilir. Şoförler odasının olaya bir de bu tarafıyla bakması gerekir. Kaldı ki belediye otobüslerinin güzergâhları minibüslere göre daha merkezi caddeler oluyor. Bızmişen, Aşağı Demirtaş, Yemişlik ve Aksaray Tokilerinin yerleşim alanı oldukça geniş olduğu için belirli ara sokaklardan da toplu ulaşım araçlarının geçmesi lazım. Bunu yapacak da minibüs seferleri  olacak.

Yeni oluşacak mahallerde hizmet verecek derecede minibüs hattı var mı yoksa bu konuda yeni bir çalışma mı yapılması lazım bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki, yeni TOKİ’lerde istenilen sayıda bir taşınma yoksa bunun en büyük sebebi toplu ulaşım konusundaki yetersizliktir.

İl Trafik Komisyonu bu gündemle toplanmalı ve yeni ulaşım planının gözden geçirerek gerekirse yeni minibüs hatları ihdas edilmeli ya da var olan hatlardan o bölgelere dönüşümlü araçlar gönderilmeli.

Çalışkan, gayretli ve sorun çözme konusunda her zaman önde olan Şoförler Oda Başkanı Şevket Toraman’ı özellikle akşam saatinde Yeni cami yanındaki Doğukent Minibüs durağına bir ziyaret yapmasını öneriyoruz. Ne demek istediğimizi zaten gidince hemen anlayacaktır.