Yeni Elazığ'a Bir de Böyle Bakın

Göreve geldiği günden itibaren 5 yılda toplam 116 projeyi hayata geçiren, gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile depreme dayanıklı konutları vatandaşların hizmetine sunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Dirençli Şehirlerde Elazığ Vizyonu başlığıyla kentsel ve yerinde dönüşüm seferberliğini sürdürecek.

Yeni Elazığ'a Bir de Böyle Bakın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depreme dayanıklı dirençli bir şehir olma yolunda Başkan Şerifoğulları’nın atacağı adımlardan biri, Yerinde Dönüşüm çalışmaları olacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın depremlerden etkilenen 11 ilde başlattığı orta ve ağır hasarlı binaların yerinde dönüştürülmesi hamlesinde, vatandaşların talebi ve belediye ile uzlaşılması durumunda, binaların yapımını Elazığ Belediyesi üstlenecek. Bosna Hersek Bulvarı, Hastane Caddesi başta olmak üzere İcadiye, Sarayatik, Çarşı, Rızaiye, İzzetpaşa, Rüstempaşa, Mustafapaşa, Sanayi, Kırklar, Salıbaba, Yeni, Üniversite, Kültür, Akpınar ve Olgunlar Mahallelerinde yıkılarak boş halde duran ya da yıkılacak olan yapı parsellerine ilişkin, kurulacak kentsel dönüşüm ofislerinde kat malikleri ile bir araya gelinerek süreç başlatılacak. Böylece hem Bakanlığın 750 bin Türk lirası hibe ve 750 bin Türk lirası faizsiz kredi imkânı sağladığı Yerinde Dönüşüm projeleri hem de bu sürece dâhil olamayan parsellerde 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamındaki projeler sürece dâhil edilecek. Ayrıca, konutların bir an önce inşa edilerek oturulur hale gelmesi için de Elazığ Belediyesi 100.000 TL katkı sağlayacak. Elazığ Belediyesi güvencesiyle, düşük maliyetle inşa edilecek konutlar, en kısa sürede ailelere teslim edilecek. Bina malikleri arasında yaşanacak olası anlaşmazlıklar için de çözüm noktasında Elazığ Belediyesi devreye girerek Yeni Komşunuz Biziz diyecek.

Yeni Elazığ'a Bir de Böyle Bakın

YATAY MİMARİ ESASLI YENİ İMAR PLANLARI İLE ELAZIĞ’IN DENGELİ BÜYÜMESİ SAĞLANACAK

Başkan Şerifoğulları’nın depreme dayanıklı dirençli bir şehir olma yolunda atacağı başka bir adım ise Yatay Mimari Esaslı Yeni İmar Planları hazırlayarak Elazığ’ın doğudan-batıya, kuzeyden güneye dengeli ve sağlıklı büyümesi sağlanacak. Öte yandan şehrin üstyapısında olduğu kadar altyapısıyla da dirençli bir şehir hedefleyen Şerifoğulları, yüzde 50 oranında tamamladığı şehir altyapısı yenileme çalışmalarını  belirlenen periyot doğrultusunda tamamlayarak, altyapı sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturacak.

Yeni Elazığ'a Bir de Böyle Bakın

AFET RİSK YÖNETİM SİSTEMİ KURULACAK

Başkan Şerifoğulları’nın hayata geçireceği bir diğer proje ile Fırat Üniversitesi, kamu kurumları ve STK’larla iş birliği içinde başta deprem olmak üzere, meydana gelebilecek; sel, su taşkınları, fırtına, yangın vb. her türlü afete dirençli şehir misyonu temelini oluşturacak Afet Risk Yönetim Sistemi kurulacak.

Yeni Elazığ'a Bir de Böyle Bakın

AFET EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME PARKI İLE FARKINDALIK EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Ayrıca afetler noktasında eğitim çalışmalarının önemi kapsamında inşa edilecek Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'yla, çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yönelik afet öncesi alınacak tedbirler ve afet esnasında yapılması gerekenlere ilişkin teknoloji destekli farkındalık eğitimleri verilecek.