Yeni Bir İşaret Fişeği 

Ak Partili dostlarımız kızacaklar yine ama biz gerçekleri bu köşelerden yazmaya devam edeceğiz. Bu köşelerden yıllardan beri bir gerçeği haykırıp duruyoruz. Ak Parti elbette kuruluş felsefesi, misyonu ve halka yönelik hizmetleriyle alkışlanması gereken ve başarılarıyla ülkeye destansı hizmetler sunan bir parti.

Yeni Bir İşaret Fişeği 

Ak Parti bu doğrularına rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bağımsız olarak bazı siyasilerin, yöneticilerin ve özellikle rant sarmalına düşen bazı kesimlerin yanlışları ile irtifa kaybı da yaşayan da bir parti.

Bizler bu köşeden hep şunu söyledik. Gençlerde dâhil olmak üzere partiye yeni seçmen gelmiyor ve hatta teşkilatların çalışmalarıyla yeni insan kazanılamıyor. 
Tek başına yüzde 55’leri görmüş bir Partide mevcudu korumak için gayret edin, tabanı rahatsız eden ve gönül koyup gitmesine sebep olan olaylardan kaçının yeter dedik.

Dedik ama biz söyledik biz dinledik. Sonuç mu? Okuyalım o zaman..

Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Amine Cansu Kaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaba, yayınladığı istifa mektubunda "Mahalle Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak başlayıp, Üsküdar Kadın Kolları yönetiminde görev yaptığım, Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı olarak çalıştığım, Üsküdar ve İstanbul Belediye Meclis üyeliği görevlerini üstlendiğim AK Parti'den bugün itibariyle istifa ediyorum.

19 yaşımda, vatanım ve milletim için büyük ideallerle adım attığım partimden ayrılma sebeplerim; adaletten uzaklaşma, zaman içinde insanların itibarsızlaştırılması, makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği ve başta gençlik olmak üzere umudun yok edilmesine kadar giden bu yolda vicdanları yaralayan ve 'bu kadarı da olmaz' dediğimiz yanlışlardır."

Amine Cansu Kaba’nın istifa gerekçelerinden en ilginç olan ifadesi ise “Bu kadarı da olmaz dediğimiz yanlışlar” cümlesi.

Çok net ifade etmiş, çok yalın cümlelerle var olan resmi çizmiş Amine Hanım. Eminiz ki bu cümleleri okuyan birçok Ak Partili de “Duygularımıza tercüman oldun” diyerek dua etmiştir Amine Hanım’a. 

Şimdi bir kez daha anladınız mı “Elinizdeki tabana sahip olun ve onları kıracak davranışlardan kaçının” diye neden kendimizi paraladığımızı. 

Umarız Amine Hanım’ın bu istifası gerçekleri görmemekte direnen danışmanlar için de bir işaret fişeği olur.