Yeni Bir Fırat Başarısı

Bizlerin 'Bir Fırat Klasiği' diyerek tanımladığı Fırat Üniversitesi, başarılara doymuyor.

Yeni Bir Fırat Başarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hemen her hafta bir başarı haberine konu olan Fırat Üniversitesi yeni bir başarıyı daha ilimize kazandırdı.

Uluslararası alanda başarısını her geçen gün artıran Fırat Üniversitesi; fizik, matematik, bilişim ve bilgisayar bilimleri, mühendislik, makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, kimya mühendisliği, biyoloji, sağlık bilimleri ve kimya alanlarında geçen seneye göre ilerleme sağladı.

Fırat Üniversitesi; Fizik alanında Türkiye’de 1., Matematik alanında Türkiye’de 2., Mühendislik, Bilişim ve Bilgisayar Bilimleri ile Makine Mühendisliği alanlarında Türkiye’de ilk 5 üniversite arasında yer aldı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Teknoloji alanlarında ise Türkiye’de ilk 10 içerisine girme başarısını gösterdi.

Bu başarının temelinde üniversitedeki bilim insanlarının çalışma yapmalarına sağlanan imkânlar, öğretim üyelerinin motivasyonu ve üniversite ortamının saygı ve sevgi çerçevesinde hareket etmesi.

Kendilerini destekleyen, cesaretlendiren ve yüreklendiren bir rektöre sahip bilim insanlarımız, kendilerini bilimsel çalışmalara adayınca bu başarılar da kaçınılmaz oluyor.

Çalışma ortamının huzur ve mutluluğu başarıyı olumlu etkilediği gibi huzursuz ve kliklerin dedikodularıyla zaman geçirilen bir üniversite başarı yerine başarısızlığa mahkum olur.

Rektör seçimlerinin gündemde olduğu bu günlerde ve özellikle de rektörlük için ortaya çıkan ya da müracaat ettiği halde ortaya çıkma cesareti gösteremeyen diğer isimlere bakınca ve bir de bu başarıları görünce mevcut Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’tan başka birinin şansının çok olmayacağı gün gibi ortada.

Bizler, yakın dost ve çevremizin telkin ve tavsiyeleriyle değil, somut ve objektif kriterlere dayanarak mevcut rektörün devamının üniversite ve şehir için faydalı olacağına inanıyoruz.

Varsın birileri de kendilerine yakın hissettikleri diğer adayları  yüceltmeye ve namzet göstergeye devam etsin.