Yeni bir fecaat daha mı?

İlimizde özellikle kamu binalarının yerinin yanlış seçilmesi ve konumunun tartışmalara sebep olması sıklıkla medyada gündeme gelir.

Yeni bir fecaat daha mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emniyet Müdürlüğü ile Valilik Binalarının yola yakın inşa edilmesi, özellikle Emniyet Müdürlüğünün yerinin elverişli olmaması, İl Özel İdaresi, Adliye, Defterdarlık gibi kurumların 250 metrelik bir yarıçap içinde inşa edilerek bu alanda ciddi bir park sorunu olması, Orman Bölge Müdürlüğünün Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde ağaç katliamı yapılarak inşa edilmesi gibi yanlış uygulamalar sıklıkla gündeme getirilir ve kamuoyundan eleştiri alırdı.

Bu yanlışlıklara bir yenisinin eklenmesi an meselesi. Fırat Gazetesi köşe yazarı değerli meslek büyüğümüz Sayın Gülerkan Aydoğmuş, yeni öğretmenevinin Kız Meslek Lisesi Bahçesi olan ve şu an otopark olarak kullanılan alan üzerinde çok sayıda yetişmiş çam ağaçlarının bulunduğu alanda inşa edileceği müjdesini(?) verdi.

Gülerkan ağabey her ne kadar bunu müjde olarak vermiş ise de bu şehir için yeni bir facia ve katliam demek.

Tüm şehirlerde kamu kurumları ve öğretmenevleri şehir dışında inşa edilirken, Elazığ’da şehrin oksijen deposu olan bir alanda yeni bir beton kütlesi oluşturarak öğretmenevi yapmak akla zarar ve şaka gibi bir karar.

Tabi bu eleştirilerimize birileri “efendim biz o bölgede küçük bir bina yapacağız ama ağaç sayısını artırarak öğretmenlerimize nezih bir çay bahçesi kazandıracağız” gibi bir savunma içine girilebilir. Madem siz o alanı çay bahçesi ve yeşil dokuyla donatacaksınız yıkın o alanın tüm çevre duvarlarını ve bu alanı park haline getirin, sadece öğretmenler değil tüm şehir halkı istifade etsin.

Bu kararı kim verdi, nasıl verdi, hangi mantıkla verdi bilinmez ama yeni bir yanlış yapılıyor dostlar.

Bu nasıl bakış açısıdır, bu nasıl yöneticiliktir bilinmez ama bu şehir yeterince katledildi, bari bugünden sonra doğru işler yapılsın.

Öğretmenlerin konaklama ihtiyacını giderecek bir öğretmenevi zaten var. Bunun dışında tüm öğretmenlerin değil sadece belirli ve sınırlı sayıda kamu çalışanlarının o mekana çöreklenmesine ve keyfine hizmet edecek diye bu alanın katledilmesine ne duyarlı İl valimiz, ne milletvekillerimiz ne de Milli Eğitim bakanlığımız onay ve cevaz vermez. Verirse ve onaylanırsa da bu şehir için cinayet olur, iki elimizle birlikte kalemimiz hep yakanızda olur.