YENİ BİNAMIZ MÜKEMMEL ÖZELLİKLER İLE DONATILDI

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ile yapılan röportajın detayları şöyle:

İL ÖZEL İDARE BİNASI NASIL BİR ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ?

YENİ BİNAMIZ MÜKEMMEL ÖZELLİKLER İLE DONATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ile yapılan röportajın detayları şöyle:

İL ÖZEL İDARE BİNASI NASIL BİR ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ?

Hizmet binamız yaklaşık 8200 m2 büyüklüğünde dairesel forma sahip kendi arsamız üzerine kuruldu. Binamız 21400 m2 kapalı alana sahip. Arsamızın üzerinde oturum alanı 780 m2 olan eskiden yapılmış 5 katlı eski binamızda var. Yeni binamız ile eski Meclis binamızın arasında ortak bir avlumuz var. Bu şekilde entegrasyonu da sağlamış olduk.

 

VATANDAŞIN VE KULLANICILARIN RAHAT HİZMET ALMASI AMAÇLI NASIL BİR PLANLAMA YAPTINIZ?

Evet. Bu konuda çok hassas davrandık. Yeni hizmet binamızın arsa ve yollar ile ilişkilendirilmesinde, geleneksel bahçe duvarları yerine, kaldırımla birlikte bina boyunca devam eden tretuvarlara geniş yer verildi. Bu sayede vatandaşlarımızın binaya giriş ve çıkış sirkülasyonu olabildiğince rahatlatılmış oldu.

 

BİNA KONUMU İTİBARİ İLE İŞLEK BİR YERDE BULUNUYOR. TRAFİK YOĞUNLUĞU İLE İLGİLİ OLARAK PERSONEL VE VATANDAŞLARIN BİNAYA GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI AÇISINDAN NE GİBİ ÖNLEMLER ALINDI?

Bu konuda önceden tedbirlerimizi aldık. Kurumumuz çalışanlarını ve ziyaretçileri de dikkate alarak 150 adet açık, yaklaşık 200 adet ise kapalı araç parkımız mevcut. Zaten personelimiz kendi araçlarını binanın kapalı otoparkına alınca otomatik olarak yoğunlukta ortadan kalkmış oluyor.

Ayrıca hizmet binasında kullanıcılara göre beş ayrı yerden giriş ve çıkış sağlandı. Bina genel olarak kendi içerisinde bütün görünse de kullanıcılara göre işlevselleştirmek, giriş ve çıkış sirkülasyonları ile görev alacak birimleri kendi arasında gruplara ayırdık.

Bu sayede de kullanıcı sirkülasyonu karmaşıklıktan uzak hele getirilmiş ve bina içerisinde de insan yoğunluğunun az hissedilir olmasını sağladık.

BİNA DA BİRÇOK GİRİŞ VE ÇIKIŞ VAR.  BU KONUDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Binamızın Doğu cephesindeki yoldan vatandaşın giriş ve çıkış yapacağı ana giriş kapımız bulunuyor. Bu alanda x-ray ve turnike cihazlarımız var. Ziyaretçi kabul holü, güvenlik danışma, evrak kayıt, kafeterya ve bankamatikler gibi vatandaşa ve personele hitap eden birimler var.

Binamızın Güney Cephesinde avlu, kreş, kafeterya, bay ve bayan kuaförü gibi personelin sosyal faaliyetlerine cevap veren birimler bulunuyor. Bu cephede ayrıca VIP girişimiz bulunuyor. Bu alana ait 12 araçlıkta kapalı otoparkımız mevcut.

PERSONELİN VE ZİYARETÇİLERİN İBADETİNİ YAPABİLECEĞİ YERİNİZ MEVCUT MU?

Evet. Biz kalabalık bir teşkilatız. Bunu göz ardı edemezdik. Binamızın altında yaklaşık 500 kişiyi alabilecek mescidimiz var. Burada personelimiz ve dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz ibadetlerini rahatça yapabilmekteler. Kurumumuza İl Müftülüğü’nce görevlendirmesi yapılmış imam var. Cuma namazlarını ve vakit namazlarını burada kılabileceğiz. Civarda bulunan Adliye Sarayı ve Okullarda görev yapan insanlar ve öğrencilerde bu hizmetimizden rahatça faydalanabiliyor. Biz kurum olarak bu hizmeti vermekten memnuniyet duyuyoruz.

 

BİNANIN KUZEY CEPHESİNİN BATISINDA BULUNAN YER MİSAFİRHANE Mİ?

Evet. Orada 60 yatak kapasiteli misafirhanemiz var. Misafirhane idare binamızdan bağımsız olmasına rağmen hizmet binamız ile görüntü bütünlüğü sağlanarak inşa edildi.

 

İL GENEL MECLİSİ AYLIK RUTİN TOPLANTILARINI ARTIK BURADA YAPACAK DEĞİL Mİ?

Şimdiye kadar toplantıları binamızın yan tarafında bulunan 5 katlı eski binamızda yapıyorduk. Allah nasip ederse Meclis üyelerimiz artık burada çalışmalarını yapacaklar. Dışarıdan göründüğü gibi binamızın Kuzey cephesinin doğu uç kısmında Meclis üyelerimizin kullanımına yönelik kafeterya, kulis alanları ve de çok amaçlı 280 kişilik toplantı salonu bulunuyor.

 

BİNADA TEKNOLOJİK BAKIMDAN NE GİBİ ÖZELLİKLER BULUNUYOR?

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, binamız Türkiye de yapılmış en iyi ve mükemmel özelliklere sahip resmi kurum binalarından birisi oldu. Teknolojik olarak ısıtma soğutma sistemleri merkezi sistem olarak tasarlandı ve yapıldı. Bina soğutmasını Chiller destekli Fan Coillerle, Isıtmayı ise yine Fan-Coil sistemi ile otomasyon destekli sağlamaktayız. Her mekânı ayrı ayrı termostat yardımı ile kontrol edebiliyoruz. 4 adet klima santraline sahibiz. Binamızın her noktası içeriden ve dışarıdan olmak üzere 7/24 en ileri teknoloji kameralarla gözetlenebiliyor. Her mekanda Yangın ve Duman sistem sensörleri mevcut.  Islak alanlarda hem hijyene yönelik hem de su sarfiyatını önlemek amacıyla sensörlü bataryalar kullandık. Binada devamlı sıcak suyumuz mevcut. Temiz hava santrdigererimiz var. Isı geri kazanım cihazlarımız sayesinde ortam havasını sürekli taze ve istenilen sıcaklıkta tutabiliyoruz. Akşam belirli bir saatten sonra elektrik tasarrufu açısından açık unutulan lambalar kendini kapatıyor vs. şu an aklıma gelmeyen sayamayacağım birçok özelliğe sahip.

BİNADA BİRİMLERİN DAĞILIMINI NASIL SAĞLADINIZ?

Binamız personel sayımıza göre gayet yeterli. Bir odaya en fazla iki kişi oturacak şekilde yerleştirme yaptık. İş yeri huzuru bizim için çok önemli. Huzur iş verimini getiriyor.

Her katta yaklaşık 18 odamız var. Her kata ait ayrıca toplantı odalarımız mevcut. Müdür odalarımızı sayarsak 21 odaya tekabül ediyor.

1. Katı Destek Hizmetleri Müdürlüğümüze verdik. Ayrıca kurumumuzca yapılan ihaleler bu katta gerçekleşecek.

2. Katta İl Genel Meclisi Başkanımızın ve encümen üyelerine ayrılan ofisler var. Genel sekreterlik Makamı olarak ta bu katta bulunuyoruz.

3. Katta Sayın Valimizin Makam odası, Genel Sekreter Yardımcılarımız ve Toplantı Salonu mevcut.

4. Kata gelince burada Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü görev yapıyor.

5.  Katta İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Mali Hizmetler Müdürlüğümüz var.

6. Katta İmar ve Kentsel   İyileştirme Müdürlüğü ile Yazı İşleri Müdürlüğümüz var.

7.Katta Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, 8. Katta ise Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğümüz mevcut. En üst katımızda Panoramik görüşe sahip Mükemmel bir Yemekhanemiz bulunuyor.

 

SON OLARAK EKLEYECEĞİNİZ BİR ŞEYLER VAR MI?

Binamızın yapımına karar verilme aşamasından sonraki süreçte proje seçiminden ihale sürecine kadar çok açık ve şeffaf bir süreç yaşadık.

Projemizin müellifi Mimar Ayten Erkılınç’ın  projesi, oluşturduğumuz bir jüri tarafından seçildi ve inşaat yapım ihalesi açık ihale olarak yapıldı. Nihayetinde yapımı tamamlanan bu binamız uzun yıllar İl Özel İdaresine ve Elazığlı hemşerilerimize hizmet verecek.

Ben burada bu bina için emeği geçen eski valilerimizden Sayın Muammer Erol’a,  Sayın Ömer Faruk Koçak’a, Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu’na, Sayın Milletvekillerimize, 11 ve ve 12. Dönem Sayın İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis üyelerimize saygı ve şükranlarımı sunarken, işin başından beri bu işte emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve kontrol teşkilatına teşekkür ediyorum.