Yeni Başkanların Mobbing Hevesi

31 Martta yapılan seçimlerin ardından Belediye başkanları ve meclis üyeleri mazbatalarını alarak görevlerine başladılar.

Yeni Başkanların Mobbing Hevesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok belediyemizde devir teslim töreni yapıldı ve karşılıklı hoşgörü ve saygı çerçevesinde bir tablo oluştu. Bazı eski başkanlar devir teslim törenine katılmasa da yeni başkanlar parti yetkilileri ve yakın dostlarıyla belediye binasına giderek başkanlık görevlerine fiilen de başladılar.

Maden Belediye Başkanı Musa Orhan’ın eski  başkan Orhan Yavuz tarafından işe alınan işçileri bilinçli olarak temizlik işlerinde görevlendirip daha ilk günlerde mobbing uygulamaya çalışsa da bu durum hem kendi seçmeni hem de kamuoyu tarafından hoş görülmedi, şık ve etik bulunmadı.

Görevi farklı parti ya da kişiden devralan başkanların ilk icraatları personeli mağdur etmek olmamalı. İlçenin ya da beldenin yıllardan beri kanayan yarasına ilaç olacak bir açıklama ya da bunu sağlayacak bir proje ortaya koyamayan başkanların, kendi gelişlerini bu tür basitliklerle ortaya koyma çalışması kendileri için de doğru bir yaklaşım olmaz.

Seçilen Belediye başkanları öncelikle belediyenin mali ve insan kaynakları konusunda bir çalışma yapmalı ve hem bütçeyi hem de personeli en verimli ve isabetli istihdam edeceği alanları belirlemeli. Bunu yaparken de siyasi görüşlerine, kendilerine oy verip vermemesine göre değil ehliyet ve hakkaniyete dikkat etmeli.

Seçilen yeni başkanların, tabanının yüreğini soğutmak amacıyla bu tür adımlar atmaları bu kesimlerce takdir edilse de kamuoyun vicdanında olumsuz yankı bulur.

Kutsal çağrıda olduğu gibi birilerine olan kin ve nefretimiz bizi adaletten ayırmamalı.