Yazılımda da öne çıkmalıyız

Türkiye, İHA ve SİHA olmak üzere savunma sanayii alanında birçok başarılara imza attı ancak yazılım konusunda biraz geride kaldı.

Yazılımda da öne çıkmalıyız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle pandemi döneminde başta otomotiv firmalarının eksikliğini yaşadığı ve bu sebeple üretimi durdurmak zorunda kaldıkları çip ve yazılım konusunda da mili bir seferberliğe ihtiyaç var gibi görünüyor.

Bu konudaki eksiklikleri gören Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, özellikle siber saldırılara karşı yerli ve milli yazılımların önemine dikkat çekerek güvenlik teşkilatları iş birliğiyle bu konuda adım atacaklarını söylemesi önemli bir adım oldu.

Aslında sadece yazılım konusunda da değil, başta cep telefonu olmak üzere yurt dışına önemli paralar aktararak aldığımız ve artık herkesin elinde olan akıllı telefon üretimi konusunda da BAYKAR başta olmak üzere diğer yerli ve milli kuruluşların harekete geçmesi ve bu alanda üretim yapmalarının zamanı geldi.

Neredeyse bir servet ödediğimiz cep telefonlarını Türkiye’nin yapması ve iç pazar yanına dış pazarlara da satmasıyla tarım ve sanayiden daha çok gelir kazanacağımız, bundan da öte her yıl önemli miktarda bir dövizi yurt dışına ödemekten kurtulmuş olacağız.

Böylelikle de hem yerli sanayimiz gelişecek hem de istihdama önemli bir katkı sunulacak.

Baykar’dan böyle bir adım da bekliyoruz.