'Yazıklar Olsun Bize!..'

TBMM'de Seçim Kanunu'nda değişiklik görüşmeleri başlarken muhalefetin gündeminde ortak aday konusu var.

'Yazıklar Olsun Bize!..'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde temasları ve söylemleri, ortak aday olacağı konusundaki görüşleri kuvvetlendirirken 6'lı masanın parti tabanlarından farklı sesler çıkıyor.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, bu konuda konuştu ve şunları söyledi:

"Eğer birebir bütün sandıklar kontrol altına alınmazsa minimum yüzde 10 farkla bu seçim kazanılacak bir strateji üzerine kurulmazsa, kazanabilecek bir adayla, toplumu kucaklayacak bir adayla toplumun önüne çıkamazsak yazıklar olsun bize." 
6 muhalefet partisinin ortak adayı olarak ise Ahmet Davutoğlu'nu işaret eden Temurci, "Benim her zaman arzum ve beklentim tek adayla, bu 6'lı masanın tek bir aday etrafında buluşarak seçime girmesidir. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak, bu ülkede başbakanlık yapmış, daha sonra parti ve ülke zarar görmesin diye bayrak çekmiş, cesaretle yola çıkmış, devleti ve kurumları bilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partimizin cumhurbaşkanı adayıdır. İnşallah 6'lı masada bu kabul edilir. Ve bu görüşülerek dolayısı ile 6 liderin ve partinin içine sinecek bir aday olacak."

Temurci’nin bu beyanlarında iki gerçek ortaya çıkıyor. Birincisi, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı halinde seçimi kazanamayız, ikincisi ise Davutoğlu ile biz seçimi alır ve hatta yüzde 10 da fark atarız.

Kılıçdaroğlu ile ilgili bölüme kısmen katılmak mümkün. Zira Kılıçdaroğlu’nun kendisinin dahi bu ülkeyi tek başına yönetebileceğine dair endişesi ve halkta da bunun karşılığını görmüş olacak ki sık sık “Ben SSK Genel Müdürlüğü yaptım, hesap kitabı bilirim, devleti bilirim, yönetmeyi iyi yaparım” gibi kendini ispata yönelik cümleleri kurması da bunun bir itirafı.

Temürci’nin Davutoğlu ile ilgili düşüncelerine gelirsek, sanki biraz özgüven patlaması yaşamış ve biraz uçmuş gibi. Tamam, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı tarifinde sık sık değindiği “Devleti bilecek ve devlet tecrübesi olacak” gibi cümleler kuruyor olması Davutoğlu’nu tarif ediyor yorumlarını çağrıştırabilir ve umut verebilir ama Kılıçdaroğlu, altı ay önce bu cümleleri Abdullah Gül için kullanıyordu şimdilerde ise kendisi için kullanıyor.

Kılıçdaroğlu’nun kafa karıştıran açıklamalarından  Cumhurbaşkanı  adayı olarak bir Davutoğlu çıkarmak fazla optimist olmaktan öte ülke insanını tanımamak anlamına gelir. 

6’lı masa etrafında oturan tek başbakan ünvanlı genel başkan sıfatı, size yüzde iki  oy oranı ile cumhurbaşkanlığı hayalleri kurmanıza yeterli gelmez.  Kaldı ki CHP ve İyi Parti’nin oy toplamları yüzde 45’lere dayanmışsa neden size altın tepsi de sunsunlar cumhurbaşkanlığını?

Kılıçdaroğlu, 12 kez seçim kaybeden bir genel başkanlık sürecinin sonunda tam da ikbal ve makam kapılarının araladığı bir dönemde niye kendi dışında bir isme kaldıraç ve payanda olsun ki? 

Böylesine bir siyasi ortamda kim de olsa bizzat kendisi aday olur ve kazanmanın yollarını arar. Selim Temurci’ye ise Gelecek hayalleri kurmak düşer.