Ömer Enes YILAR

Sorunu Çözmek Gerekiyor

Ömer Enes YILAR

İçişleri Bakanlığı, ocak ayı içerisinde,  trafik güvenliğini ve kamu düzenini tehlikeye atan, sanayi siteleri, cadde, sokak ve meydanlardaki, hurda veya atıl durumdaki araçlara yönelik tedbirleri içeren genelgeyi valiliklere göndermişti.

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre,  kara yolunu kullananları uzun süre etkileyecek şekilde park edilmiş, terk edilmiş veya hasara uğramış araç sahiplerinin uyarıya rağmen çekmediği araçları trafikten men edileceği ifade edilmişti. 

Genelgede, nüfus ve araç yoğunluğunun artmasına bağlı olarak park alanı ihtiyacının arttığı, bu durumun zaman zaman trafik güvenliğini ve yoğunluğunu olumsuz etkilediği belirtilmişti.

Gönderilen genelge sonrası özellikle Elazığ’da trafik güvenliğini ve kamu düzenini tehlikeye atan, sanayi siteleri, cadde, sokak ve meydanlardaki, hurda veya atıl durumdaki araçlara yönelik herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Özellikle denetimlerin olduğunu yada çalışmaların başlayıp başlamadığı konusunda medyaya düşen herhangi bilgilendirici bir haber görmedik. 

Özellikle Elazığ’ın Sanayi sitesinde hurda araçların oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Ve bu görüntü özellikle hem göz kirliliğine hem de çevre kirliliğine sebep oluyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının geri dönüşüm ve atık toplayıcıları ile ilgili  mevzuat çalışmasını yaparken, Elazığ Valisi  Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile başta çevre, şehircilik ve iklim değişikliği olmak üzere ilgili kurum müdürleri, Emniyet ve Jandarma yetkililerinin de  Hurdacılık ve Geri Dönüşüm faaliyeti yürüten iş yerleri ve hurda toplayıcılarla ilgili  toplantıyı  gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantı da hem atık toplayıcıları hem de geri dönüşüm konusunda önemli kararlar alındığını biliyoruz. İnşallah çalışmalar en kısa sürede başlar, hem cadde ve sokaklarımız hem de şehrimiz güzel bir görüntüye kavuşur. 

Çünkü cadde ve sokaklarımız ilimizin aynasıdır. Hurda araçların kaldırılması ilimiz için önemli ve en kısa sürede bu çalışmaların başlaması gerekiyor. 

Yazarın Diğer Yazıları