Ömer Enes YILAR

Polemiğe Gerek Yok!

Ömer Enes YILAR

Geçtiğimiz günlerde ilimize bir ziyaret yaparak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıracağı okul alanında incelemelerde bulunan Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretinin yankıları devam ediyor.

Bence bu yankının artık kesilmesi gerekiyor. Olaya bardağın dolu tarafından bakalım ve hep birlikte şehrimiz kazandı diyelim. Sonuçta ilimize kazandırılan büyük bir okul var ve okula da bu aralar ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu hepimiz biliyoruz. Bunun haricinde yaşanan olayların hepsi teferruattır ve diğer hangi yönü konuşulursa konuşulsun ilimizin siyasi polemikten başka kazanacağı bir şey olmayacaktır. 

***
Gelelim bu haftanın ana düşüncesine, ben bunları yazmaktan inanın hiç zevk almasam da ilimizin faydasına olduğunu düşündüğüm için yazmaya devam edeceğim. Neden zevk almıyorum çünkü iktidar mensuplarının her birine yaptığımız pozitif eleştiriler ne yazık ki karşılık bulmuyor. Onlar kendilerine bambaşka bir dünya çizmiş, her şeyin yolunda olduğunu ve eleştirilerin tamamının art niyetli olduğunu düşünüyorlar. Keşke öyle olsaydı da biz bugün haksız eleştiri var diyerek bu eleştirileri yapanların tezlerini çürütmek için kalem çürütseydik. 

Biliyorsunuz biz Hakimiyet ve Hakimiyet TV olarak şehri karış karış dolaşıyoruz, hem konuyla alakalı uzmanların hem de vatandaşların sesine kulak veriyoruz ve elde ettiğimiz verilerle konuşuyoruz. Bizler hem sokağın sesine kulak verdiğimizde hem de yetkililerin bilgilerini irdelediğimizde sorunlu bir şehirde yaşadığımız gerçeğini her an gözler önüne seriyoruz. 

Artık kabul edin ey ahali! Bu şehrin büyük sorunları var ve görmezden geldikçe daha da büyüyorlar. 

Bırakın siyaseti, arkadaş ortamında bile yararına görüp söylemediğimiz, içimize atıp büyüttüğümüz sorunlar her zaman ters tepmiştir. Sizlerin belki üzülmesin diye belki de azar işitmemek için sakladığınız ve büyüttüğünüz sorunlar yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha fazla üzülmesine neden olacak. 

Elazığ özelinde Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde her bir oyun bu kadar önem taşıdığı bir siyasi konjonktürde yaptığınız ne kadar doğrudur?

İsterseniz Elazığ’ı örnek bir şehir yapma şansına hala sahipsiniz. Mevcut sorunları bir rapor haline getirip Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir randevu alarak tüm Ak Partili Elazığlı Yetkililer birlikte gidip ‘biz burada doğru, şurada eksik yaptık’ diyebilme ve sorunları çözebilme şansına hala sahipsiziniz. Sonuçta büyük bir afet yaşandı ve ilk anda sorunları hızlı çözebilmek için yanlış kararlar verilmiş olabilir. Bunu dile getirdiğinizde emin olun sizin düşündüğünüzün tam tersi olacak, bu durum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha da hoşuna gidecektir. Hatta emin olun direkt sizin yanınızda ilgilileri arayarak gerekli talimatları da verecektir. Bunun örneğini çok defa gördük. Siz neyi istediniz de hayır dedi ki zaten. Size kalan sorunları iletmek ve elde edilen çözümlerin gerçekleşmesi için takipçi olmak. 

Bu memnuniyetsizlikle seçime giderseniz emin olun hiçbir listede kendinize yer bulamayacaksınız. Ancak bu girişken ve parti menfaatine tavrı sergilerseniz belki de hayalini kurduğunuz o listede başı çekeceksiniz. 

Öncelikle kendinizi bu şehrin listesine yazdırmanız gerekiyor, çünkü bu seçim o seçim değil…

***
Sayın Valimiz Dr. Ömer Toraman, stratejik ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretleri inceleyince bir ağ örülüyor kafamda. Bu ağı betimleyecek olursam şöyle bir resim oluşuyor; bir dedektif maharetiyle, sorunların her birine bir toplu iğne vurularak ipin ucunu ortada yazan ‘Sorunsuz Şehir Elazığ’ ana başlığına bağlanıyor. Şimdilik ziyaret yani bilme ve analiz etme aşamasında olsak da yakın zamanda sorunların çözümünde uygulama aşamasına geçeceğimizi düşünüyorum.

Sayın Valimizin Kanyonlar, Hazar Baba Kayak Merkezi, Macera Parkı alanlarına yapacağı ziyareti de merakla ve heyecanla bekliyoruz!
 

Yazarın Diğer Yazıları