Ömer Enes YILAR

Ömer Toraman Elazığ'a Neden Atandı?

Ömer Enes YILAR

Kaleme aldığım yazıda ‘Bence Elazığ’ı ve Elazığlıları canı gönülden seven Sayın Bakanımız Süleyman Soylu da bu düşüncelere sahipti ki Elazığ’da zeki, çevik ve cesaretli bir yönetici bırakmak istedi’ diyerek bir gerekçe sunmuştum.

Bu yazı Sayın Yırık’ın da dikkatini çekmişti ve konuyla ilgili istişare etme imkânı da bulmuştuk.

Elazığ Eski Valisi Erkaya Yırık Elazığ’a atanması ve sonrasında işleyen süreçte yaşananlar, olağan giden bir süreci birdenbire olağanüstü hale soktu ve ani bir değişiklikle Yırık görevden alındı ve Ömer Toraman şehrimizin yeni Valisi olarak atandı. 

Bizim atamaların nedenlerini irdelememiz beyhude bir çaba olmakla birlikte bazı gerçeklerin konuşmaktan de geri bırakmaz bizleri.

Yine eklemekte fayda var ki, bu şehirde bazen heyecanla, gayretle çok çalışan, gayret eden, kabuğuna sığmayan insanlar, yanlış telkinler, yanlış yönlendirmeler ve özgül ağırlığı sıfır hatta çukur olmakla birlikte sesi çok ve gür çıkan şehir asalaklarının dayatmasına boyun eğilme iradesizliği ve ferasetsizliği gösterebiliyor.

Meslek büyüklerimizden ricam odur ki bizler de gayret edelim hepimizin amacı olan bu şehrin kalkındırılması ve bir metropol haline getirilmesi yolunda bireysel bir takım ön plana çıkma çabası, ego ve kibir gibi karaktersizlikleriyle malul şahsiyetlerin cenderesinden koruyacak uyarı ve telkinlerde bulunma vazifemizi ihmal etmeyelim. 

Gazeteci marifetiyle bizler bazen hiç kimsenin bilmediği ve öğrenemediği hatalı davranışları tespit etsek de sansanyon gazetecilik yapma güdülerimizi bastırarak ve baskılayarak bunların birçoğunu es geçiyor ve görmezden geliyoruz. 

Gelelim konumuza, Sayın Valimiz Ömer Toraman’ı şehir halkımız gibi bizler de tandık sayılır. Ancak kendisinin de bu şehirde öne çıkan, kendi varlığını her türlü manipülasyonla göstermeye çalışan insanları ve özellikle de medya mahallesinin müntesiplerini çok iyi tanıması gerekiyor.

Bu şehirde kendi menfaatine gür ses çıkarabilen azgın azınlığın, şehrin menfaatine gür ses çıkarabilenlere karşı üstün olduğu ve daha çok itibar gördüğü gibi bir hikâyeye artık tahammülümüz yok. 

Sayın Valimiz oldukça çalışkan, sağduyulu ve gerçekleri bizzat gidip görerek, irdeleyerek tespit edebilen bir yapıya sahip ve her şeyden önemlisi, karşıdakinin söylem ve tavırlarından gerçek niyet ve amacını anında okuyabilen oldukça tecrübeli bir isim.

Bize düşen onun bu gayretini boşa çıkarmaya çalışacak ve kendi menfaati için her türlü hileye, tehdit ve şantaja başvuracak kişilerle mücadele edip tespit ettiğimiz sorunları kamuoyunun inisiyatifine sunması  ve çözüm mekanizmasına sunmaktır.

Yapılacak çok işimiz var!

Evet, Sayın Ömer Toraman yapılacak çok işimiz olduğu için şehrimize atandı, artık el birliğiyle, bardağa dolu tarafından bakarak, istişare ederek şehrimizin kanayan yerlerine merhemi sürme zamanı geldi. Benim çağrım birlik ve beraberlik içerisinde, şahsi menfaatleri ve bireysel öne çıkma hesaplarını bir kenara bırakarak ve bunlara asla prim vermeyerek istişare halinde sorunların etrafında kenetlenmektir.

Daha söyleyecek çok sözümüz var, haftaya görüşmek üzere…
 

Yorumlar 1
Baskilli 23 Kasım 2021 18:31

Gardaşım bu şehrin asıl sorunu liyakatsiz kurum müdürleridir ve onları göreve getiren Elazığ ak parti vekilleri ve il başkanıdır. Valiler gelip gider bu durumda değişmeyen tek şey elazıgın gerikalmışlığıdır

Yazarın Diğer Yazıları