Ömer Enes YILAR

Ne İstediniz de Vermedi?

Ömer Enes YILAR

Sadece Elazığ’da değil 81 ilin tamamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ne istenildi de vermedi? Zira Erdoğan siyaseti de hizmeti de halkı için yapıyor ve halkının mutluluğu için çalışıyor. Halkın talebi ve isteği her şeyin üstünde ve ötesinde onun için. Kaldı ki bu tavrı ve duruşu sayesinde 1994 yılında seçildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan beri hep kalplerde ve gönüllerde.

Bugün Elazığ üzerinden Türkiye’deki siyasi gelişmelere ışık tutacağız. Bilindiği üzere hayatının önemli bir bölümünü siyasete ayırmış ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmek adına gecesini gündüzüne katmış bir devlet adamıdır Recep Tayyip Erdoğan. 

“Her çıkışın bir inişi vardır muhakkak” dediğinizi duyar gibiyim ama bu tabir genel olarak kişinin kendi hatalarından kaynaklanmaktadır aslında..

İşte bizim tartışma konumuzu oluşturan durum da son günlerde önemli ve tarafsız anket firmalarının da ortaya koyduğu gibi hem AK Parti’nin hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bireysel olarak aldığı oylarda üzerine düşülmesi gereken bir düşüş olduğunu çok net görebiliyoruz.

Gerçekleri görmeyip burnu Kaf Dağı’nda olanlara bunu ne yaparsak yapalım anlatamayacağımızı biliyor olsak da biz söylemeye devam edeceğiz. 

Bu düşünün belki de yüzde 1’i bile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kaynaklanmıyor. İspat isteyene Elazığ üzerinden çok açık ve net örnekler verebilirim. Zaten Elazığ üzerinden Türkiye’de siyasi durumu konuştuğumuza göre gelelim ispatına..

Bakanlıklar, milletvekilleri, il başkanlıkları, bürokrasi yani siyasete dahil olacak hangi mekanizma olursa olsun ayarı oynamış saat gibi tikliyor ama dönmüyor ne yazık ki..
Baştan anlaşalım.. Şimdi ben bunları yazıyorum diye beni Erdoğan düşmanı ilan edecekler bilsinler ki siz benim onu sevdiğimin zerresi kadar sevebilseniz ben bir dakika bu meslekte durmam ant olsun bırakırım!

Bakalım..
Cumhurbaşkanı’nın bir ildeki baş temsilcisi Valilik makamıdır değil mi?  Elazığ üzerinden şöyle bir bakalım Valilik makamına…

Sayın Erkaya Yırık’a ve Valilik Makamına saygımız sonsuzdur ama Elazığ’da, buyurun çıkıp vatandaşa soralım kaç kişi Elazığ’daki kamu kurumlarının işleyişinden memnundur. Hangi basın mensubu sorduğu sorunun cevabını bir iki kurum dışında alabilmiştir.

Vatandaş soruyor, eleştiriyor yanıt yok..

Gazetecisi soruyor, eleştiriyor, yanıt yok.

Üçte  biri yıkılmış bir şehirde kamu kurumlarının bu şekilde çalışması neyi getirir biliyor musunuz? 2 yıl geçmesine rağmen hala yapılanların neredeyse yarısının tamamlanamamasını, milyarlarca lira kaynağın etkili kullanılamamasını, vatandaşın tamamını geçtik yüzde 50’sinin bile mutlu olamamasını. Getirdi mi? Vallahi de billahi de getirdi.

Burada Sayın Valimizin iyi niyetli olduğundan ve kendisiyle yüz yüze görüşemesek de geçen sürede onu tanıdığımızdan emin olabilirsiniz ama biraz da bize kulak vermesini, işleyişlerdeki aksaklıkların giderilmesi yönündeki bu haklı serzenişimizi işitmesini, talep ediyorum. 

Aksi halde ne oluyor biliyor musunuz işte bürokrasinin Elazığ için ne gerekiyorsa yapacaksınız talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geri dönüşü (Ekte’ki fotoğrafa bakın)

Gelelim Siyasete…

Her zaman söylediğim gibi ben bu şehirde kimsenin art niyetli olduğunu düşünmediğim için biraz daha ılımlı yaklaşıyorum konuya ve diyorum ki; Görüyorsunuz, milyarlarca lira kaynak aktarılan Elazığ’da 2 yıla yakındır çalışmalar tamamlanamadı. Elazığ düzlüğe çıkarılamadı, vatandaş mutsuz, umutsuz ve KIRGIN!!..
Neden? Çünkü istemeyi bilemedik… Elazığ’ı örnek şehir yapacağız derken deneme tahtasına çevirdik. Yatay mimariye uyan tek şehir Elazığ oldu ve adım gibi eminim ki bu uygulamadan vazgeçilecek!

Neden? Çünkü cesaret edemedik, üst düzey yöneticiler ne dediyse o oldu, inisiyatif alamadık, yerel dinamikleri bu işleyişe dahil edemedik, söz geçiremedik geri çekildik.

Neden? Çünkü kabiliyetimiz yetmedi ve sonuçta ne oldu biliyor musunuz Elazığ’da: Ekteki Fotoğrafa bakın

Ekteki fotoğraf sadece iktidara değil muhalefete de çok şey anlatıyor bence… Özellikle iki yıldır Genel Başkanını Elazığ’a getirip vatandaşın gönlünü kazanmak yerine parti binasından siyaset yapma telaşına girmiş İYİ Parti İl Yönetimine ne demeli?

 Buradan da görüldüğü gibi ülkenin tamamında iyi bir ivme yakalasan da gelip vatandaşa dokunmadan, liyakatli bir il yönetimi kurmadan siyaset yapılmıyor maalesef.

Gelelim ilerleyen seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkacak rakibe… Hem ulusal gündemi takip ederek hem de Elazığ’ın nabzını yoklayarak söylüyorum bunu, Mansur Yavaş haricinde 1 kişinin bile şansı yok vesselam…
 

Yazarın Diğer Yazıları