Ömer Enes YILAR

İYİ Manifesto

Ömer Enes YILAR

İYİ Parti dün düzenlediği görkemli etkinlikle 4. Yaşını kutladı. Kurulduğu günden bugüne kadar oldukça hızlı ve etkili bir parti olarak  ilerleyen ve bugün artık iktidar olma iddiasında bulunan ve ‘Başbakan Olacağım’ söylemiyle iddialı çıkış yapan bir parti liderini konuşuyoruz. 

Zaten İYİ Parti’nin hızlı bir teşkilatlanma çalışmasıyla girdiği ilk seçimlerdeki başarısını bugün artık tüm anket sonuçlarında rahatlıkla görebiliyoruz.

Özellikle önceki gün yapılan etkinlikler ve verilen mesajlar oldukça önemliydi. Burada dikkatimi çeken diğer bir konu ise bir insanın bir partiye nasıl altın dokunuşlar yapabileceği konusuydu. 

Sizce böyle bir etkinliği kim düzenlemiş olabilir? Verilen mesajlardan sunumda kullanılan fotoğraflara, liderin ses tonundan kullandığı vurgulara hatta seyircilerin ara ara yaptığı tezahüratlara bakılınca tek bir isim ön plana çıkıyor o da Faruk Acar.

Bu ismin ne denli önemli olduğunu yapılacak ilk seçimlerde hepimiz göreceğiz ama özellikle İYİ Parti’nin seçtiği yol haritası ve Meral Akşener’in manifestosu dikkatli incelenince Faruk Acar ile birlikte İYİ Parti’nin ne kadar önemli bir hale geldiğini şimdiden rahatlıkla görebiliyoruz. 

Ömer’in Yolu…

Bugün artık tüm vatandaşların konuştuğu hatta Ak Parti tabanının bile her fırsatta dile getirdiği adaletsizlik, adam kayırma, torpil gibi konulara değinen usta bir el adeta bu slogan. Meral Akşener’in İYİ Parti’nin yol haritasını Ömer’in Yolu olarak açıklaması ise kararsız seçmen için bir mıknatıs. 

Aynı zamanda Mustafa Kemal, Alparslan Türkeş ve Hz. Ömer’den mesajlar verilmesi ise tüm ülkeyi kucaklayıcı bir tutum ve yine ayrışmadan bıkmış seçmen için önemli bir mesaj..

Meral Akşener’in açıklamasında kadınlara, gençlere, dar gelirliye önemli mesajlar da vardı ki bu durum ne kadar ustaca incelenmiş ve tüm ülkeye ‘nasıl dokunulur’ un en net örneği.

Güçlü meclis, yandaş kavramına neşter, bir kesime değil her kesime hizmet, müteahhitlere değil vatandaşa imtiyaz, liyakat, bilim insanlarına değer, eğitim sistemi gibi bugün iktidarın en çok eleştiri aldığı konuların hepsine yönelik açıklamalar, eleştiriler ve projeler sıraladı Meral Akşener.

Esnafa, çiftçiye, tarım ve hayvancılığa yönelik önemli konulara da değinildi. 

Özellikle kira fiyatları, gıda fiyatları ve elektrik/doğalgaz faturaları üzerinden yapılan eleştiriler ve çözüm sözü dikkat çekiciydi. 

Son olarak da dış politikaya yönelik eleştiriler de sıralandı.

Tüm bunları toparladığınızda sizler de fark etmişsinizdir ki İYİ Parti 4. Yılını kutlarken ve geleceğe dönük çalışmalar yaparken bugün iktidarın eleştirildiği ne kadar konu varsa hepsine etkili bir şekilde değinebildi. 

İYİ Parti tüm ülkeyi karış karış gezerken önemli notlar almış, bunları tek tek incelemiş ve çözüm önerileri geliştirmiş. Buraya kadar çok önemli ancak bu çalışmayı vatandaşa nasıl anlatacağınız ya da etkili bir şekilde anlatabilmeniz hepsinden daha önemliydi. İYİ Parti bunu da Ak Parti’den transfer ettiği Faruk Acar ile başarmış ve iktidara önemli bir gol atmış oldu.

Bir insan ne kadar etkili olur, bunu en sonunda hepimiz görmüş olacağız…
 

Yazarın Diğer Yazıları