Ömer Enes YILAR

İstifa da Bir Hizmettir

Ömer Enes YILAR

Son günlerde İYİ Parti’de olağanüstü bir sessizlik var bununun nedenini hepimiz biliyoruz. Yukarı doğru bir ivme yakalayan ve Türkiye gündeminde konuşulan birçok konuyu belirleyen İYİ Parti, Bingöl ziyaretinin arından Türkkan’ın yaptıklarıyla frene basmış oldu.

Özellikle Faruk Acar’ın da katılımıyla birlikte büyük bir ivme yakalayan İYİ Parti ve Meral Akşener, formunu kaybetmiş durumda.

İYİ Parti Genel Merkezinin bugünkü hali, Elazığ İl Teşkilatından farksız değil. Genel merkezin heyecanını ve ivmesini hiçbir zaman yakalayamayan, ülke gündemini belirleyen merkezin şehir gündeminden uzak kalan teşkilatı, bugünlerde ‘ne seçimdir ne gündem, adaydadır keramet’ rahatlığıyla günlerini geçirmektedir.

İYİ Parti’nin Elazığ’da 7 veya 8. parti olması ihtimali kimsenin aklına gelmiyor, yapılacak ittifaka ve gösterilecek adaya güveniliyor hatta bu ihtimali dile getirenlere sert tepki veriliyor. 

Şuanda şehir gündemini belirleyen, sorunları yüksek sesle dile getiren, Elazığ’ın sorunlarını genel merkeze iletmesi beklenen İYİ Parti Elazığ İl Teşkilatı’nın bu tavırlardan çok uzak olduğunu da herkes görüyor.

Ülke siyasetinde belki de en etkili parti haline gelen İYİ Parti’nin, Elazığ’da Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, HÜDAPAR İl Teşkilatlarının yanında ne kadar etkisiz kaldığını tüm şehir rahatlıkla görebiliyor.

İYİ Parti Elazığ İl Teşkilatına ve İl Başkanı Mevlüt OR’a yaptığımız eleştiriler Genel Başkan Meral Akşener’in Elazığ ziyaretinde, haksız olmadığımızı tam anlamıyla ortaya koymuştu. 

Akşam karanlığında şehir merkezinde toplanan kalabalığa cadde ortasında seslenmek zorunda kalan hatta İl Başkanı Mevlüt OR’un kendi ifadesiyle: “Genel Başkanımız Meral Akşener, Elazığ’a gelecek, burada birkaç gün kalacak ve gezmedik sokak, dinlemedik sorun bırakmayacak’ açıklamasında çok uzak 3-5 esnafı 5-10 dakika ziyaretiyle ve hiçbir plan program yapılmadan ayrılması durumunu zaten tüm şehir gördü. 

Elazığ’da başarılı olmak istiyorsa İYİ Parti’de İYİ bir değişim şart gibi görünüyor. Mevlüt OR’a hiçbir lafım yok hatta insani yönüyle sevdiğim, saydığım bir insan ama siyasi kabiliyeti ve il başkanlığındaki başarısı gerçekten tartışılır durumda.

Aldığımız duyumlara, dinlediğimiz partililere göre zaten il teşkilatı içerisinde Başkan OR’un il başkanlığında kalmasını isteyen çok az bir kitle var ve hatta bu durum genel merkeze de iletilmiş durumda..

İl başkanlığı için çalışmalara başlayan isimlerin olduğu da bilinen bir gerçek… İsimleri şuanda netlik kazanmadığı için açıklamamız doğru olmayacaktır o yüzden ilerleyen günlere bırakıyorum. 
Tüm bu yazdıklarımdan ve isimlerden uzak siyasette şöyle bir tabir yok mudur: Başarısızlık durumunda istifa da bir hizmettir!

Tekrar İYİ Parti’ye dönecek olursak, geneldeki dinamikliği ve ivmeyi Elazığ’da da kazanmak istiyorlarsa değişim şart.

Yazarın Diğer Yazıları