Muhammed KURŞUN

Yarına Pişman Olmamak İçin Bugünü Değerlendirmek Fırsattır!

Muhammed KURŞUN

Hoşgörülü olmak, insanların kalbini kırmamak, yaratılanı Yaradan yarattığı için sevmek, karşımızdaki insana empati kurarak yaklaşmak maalesef son zamanlarda hayal oldu. Toplumsal olarak değerlerimizi yitirmeye ve en önemlisi kültürümüzün hiç etmeye çalışıyoruz. Bunların mümessili biz değil de kim?

Bakınız sosyal medyaya, absürt ne kadar müstehcen kareler varsa milyonların takibine takılırken, mütevazi ve aile toplum hayatına uygun kareler ise çok geride izleyenlerin olduğunu görmek mümkündür. Yani bunları yazarken laf olsun beri dolsun misali yazmıyorum.

Sosyal medyayı maalesef gereğini aşan kullanımlar ile toplumda değer algılarında da sıkıntı doğurmaktadır. Aile kavramları ve bu kavramlar üzerinden gelenek örf ve adetlerle yaşayan ebeveyn sayıları azalmaya başlıyor. Kontrol altına almak zor olduğu gibi zamanı geldiğinde büyük felaketlere yol açacağını da unutmayalım.

Nacizane önerim şu ki; toplum değerlerini ön plana çıkaracak STK’lar oluşturmalıdır. İl bazında valilik koordinatörlüğünde ailenin önemini vurgulayan sosyal projeler başlatılmalıdır. Özellikle gençlerimizin değer yapılarının kazanılması ve topluma yararlı fert olma konusunda etkinliklere ihtiyaç vardır.

Merhamet ve şefkati konu alacak etkinlikler elbette kararan kalpleri açacaktır. Bir kıssayı paylaşmak istiyorum;

Ebu Hureyre dedi ki: Resulullah (s.a.v)’ın huzurunda bulunuyorduk. Bu arada Hazret durmadan henüz küçük yaşta olan Hasan ve Hüseyin’i öpüyordu. Hazret’in bu hareketini gören Uyeyne: Ya Resulullah (s.a.v), benim on çocuğum vardır. Ben şimdiye kadar onların hiçbirini asla öpmemişim dedi. Hazret bu sözü duyunca çok sinirlendi, öyle ki çehresinin rengi değişti ve: Kim rahmetmezse, ona rahmolunmaz; eğer Allah rahmeti kalbinden almışsa, benim sana yapacak bir şeyim yoktur; kim, küçüklerimize rahmetmez, büyüklerimizi de saymazsa, o bizden değildir buyurdu.

Hülasa, toplumsal olarak değerlerimize sahip çıkalım. Nasıl tarihi bir eseri korumak için en üst koruma sağlanıyorsa gelin hep birlikte manevi değerlerimizin korunması içinde en üst seviyeye getirelim. Unutmayalım yarına pişman olmamak için bugünü değerlendirmek  fırsattır velhasılıkelam…

 

Yazarın Diğer Yazıları