Muhammed KURŞUN

Serçe Kim?

Muhammed KURŞUN

Ormanlar Kralı Aslan toplantı yapmaya karar verir. Toplantı saatinde bütün hayvanların orada bulunmasına rağmen Serçe toplantıya iştirak etmemiştir. Aslan haziruna Serçe’yi derhal toplantıya çağrılmasını ister. Serçenin yanından gelen Tavşan Aslan'a Serçe’nin toplantıya gelmeyeceğini söyler. Aslan; ‘Benim çağırdığı mı söyledin ve gelmeyeceğim dedi, öyle mi?’ diye sorar. Tavşan, evet aynen öyle cevabını verir hatta Aslan'a; ‘Sizin çağırdığınızı söylememe rağmen toplantıya katılmayacağını gayet sert ve kararlı bir şekilde söyledi’ der. Bu kez Aslan Tavşan’a ‘Serçe’nin yanında dişisi var mıydı?’ diye sorar. Tavşan da Aslan’a “Belirttiğiniz gibi yanında dişisi vardı” cevabını verince Aslan da bunun üzerine ‘Öyleyse bırakın serçeyi gelmesin. Serçe yanında dişisi varsa Kralı tanımaz’ der…

Şimdi gelelim hikâyede yaşanan olayın Ortadoğu’daki rol dağılımına!

Nüfusunun 4/3’ü etkin gruplardan oluşan ABD’de ayrıca şu anda dünyadaki 15 milyon Yahudi'nin yaklaşık 5,5 milyonu Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamaktadır. 323 milyon nüfusu olan ABD’de bu rakamlar karşısında ABD yönetmesi hatta dünya ekonomisini yönetmesine ne dersiniz?

Yahudilerin Hristiyan yetkililer tarafından “İsa’nın katilleri” olarak tanımlanması ve antisemitik stereotiplerin sanat ve edebiyatta sürekli olarak işlenmesi konuları aklıma ne ara ABD’nin İsrail tarafında yer almadı veya yer almasına müsaade edildi!

ABD Ortadoğu’da taşeron olarak İsrail’i mi kullanıyor?

Gelinen tabloda açıkçası bana bunu çeliştirdiğini söyleyebilirim. Hatta ABD İsrail’i kullanarak Ortadoğu’da ayrı bir güç yaratma peşinde olduğu aşikârdır. Dahası ise Müslüman toplulukları birbirine düşürerek Yahudi fitneliği ile farklı bir senaryo peşinde olduğunu düşünüyorum.

Sonuç ne olur diyorsanız hemen söyleyeyim: bir önceki yazılarımda da belirttiğim üzere 3.Dünya Savaşı o veya bu her şekilde çıkacaktır. Peki, savaş sonrası kazanan kim olur derseniz onu da şöyle özetleyeyim: şayet ABD bu senaryosuna Müslüman birliği ve güç ekseninde toparlanır Rusya ile Çin’de destek verirse Ortadoğu’da ABD esemesi okunmaz, İsrail yok olur. Aksi halde ABD’nin senaryosunun gerçekleşmesi durumunda ne Rusya olur nede Çin…

Hülasa,  İran'ın yanında yer alan Rusya ve Çin diğer taraftan İsrail’in yanında yer alan ABD bir başka deyişle şampiyonlar ligi. Şunu da söylemekte yarar var ki; biz barıştan yanayız ve her türlü oyunun yanında yer almayız tabiki barış hariç velhasılıkelam… ha bu arada Serçe kim mi artık onu da siz cevap verirsiniz!

 

Yazarın Diğer Yazıları