Muhammed KURŞUN

Sen Ne Güzel Örneksin Reşit Öğretmenim…

Muhammed KURŞUN

Mücadeleyi bırakmadan 15 defa KPSS’ye girerek öğretmenlik hedefine ulaşan Reşit Demir öğretmenimin azminden dolayı kendilerini kutlamak istiyorum ve 2021 yılın ilkyazımda ise kendisini başarıya endekslemiş öğretmenimle giriş yapmak istedim.
Suyu düşünmek, susuzluğu gidermez. Odunu düşünmek, insanı ısıtmaz…
 Evet, insanın bir şeyi sadece düşünmesi ve istemesi de, insanı hedefine ulaştırmaz. Başarı için, çok gayret, çok çalışmak ve uyulması gerekli tüm şartlara riayet etmek lâzımdır ve bunun en güzel örneğini Reşit öğretmenim gerçekleştirmiştir.
Hayvancılıkla uğraşan bir ailenin çocuğu olarak Tunceli’nin Pertek ilçesinde dünyaya gelen Reşit Demir, idealleri karşısında yılmadan azimle çalışmasını sürdürürken en önemlisi umutsuzluğa yer vermeden ulvi bir inayet göstermiştir.
Fırat Üniversitesi (FÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Elektronik Öğretmenliği Bölümü’nü kazanan öğretmenimizin 2001 yılından sonra mezun olarak hedeflerinden hiç kopmadan tüm zorluklara karşı hayata tutunarak başarısına ulaşan öğretmenimizden ders alınması gereken notlar olduğunu düşünüyorum. Kendilerine eğitim-öğretim hayatında başarılar dilerken, okutacağı öğrencilerin çok şanslı olduğunu vurgulamak istiyorum. Yolun açık olsun öğretmenim…
Başarı ile ilgili Einstein’in yorumuna bakalım;
Einstein’den bir gün, hayatta başarılı olmayı, matematiksel bir ifade ile anlatmasını istediler.
Bu büyük fizik bilgini cevaben dedi ki:
Eğer (a) hayatta başarılı a olmayı gösterirse, formül şöyledir: a = x + y + z. Bu formülde (x) çalışmayı, (y)  de dinlenmeyi gösterir.
“Peki, (z) neyi gösterir?” diye sordular. Einstein cevap verdi:
 (z) de, çenenizi tutmayı… Gün içinde yaptığımız konuşmaları bir düşünelim, lüzum konuşmalar, işler için harcadığımız zamanı bir şeyler öğrenmek için harcarsak neler başarabiliriz?
Hülasa, başarılı olmak düşünmek ile sınırlı olmadığı gibi azmin ön safhada olduğu, hedeften kopmadan yürümek olduğunu ve en önemlisi umutsuzluğa yer vermeden rotasına devam edilmesi gerektiğini unutmayalım.

 

Yazarın Diğer Yazıları