Muhammed KURŞUN

Reklamın İyisi Kötüsü Olmaz 

Muhammed KURŞUN

Gündeme dair ilginç çıkışları ile Elazığ siyasetinde çok konuşulan Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, bu kez de ulusal mecrada yer almasını başardı. Bu vesile ile içeriğine geçmeden önce ulusal basında yer almasıyla birlikte reklamın iyisi kötüsü olmaz düşüncesiyle kendilerini tebrik ediyorum…!


Gelelim içeriğe; tabii biri kalkıp ekonominin gidişatına normal diyemez. Elbette ülke olarak değerlendirmek mümkündür ama dünya piyasalarına da baktığımızda pandemi ile birlikte büyük krizlerin yaşandığı aşikâr. Bu durum karşısında hükümetlerin yaptığı acil ekonomi paketleri ve piyasalara rahatlatacak tedbirler. Olay bu kadar ciddi iken limon sıkmanın hiçbir anlamı yok…
 “Ekonomik sıkıntı çekebiliriz. Normal şartlarda bir kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız. Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil " diyerek burnundan soluyan halkın ateşini yükseltmenin ne gereği var sayın vekilim!


Ekonomi şartlarında mücadele veren ile vermeyen kişi yan yana geldiğinde ne olur?
Büyük olasılıkla tartışma olur. Biri aç, diğeri de tok konuşur. Biri sıkıntı içinde, diğeri rahat konuşur. Biri yarına ekmeği nasıl eve götüreceğini düşünürken diğeri piyasaların karışmasından fırsat arar…vs mesele net mi?


Her ay bütçemiz nispetinde yaptığım alışverişteki fiyatları paylaşmak istiyorum; Ekim ayında aldığım sıvı yağ 78 TL’den 98TL, 4,50 TL olan margarin 7,40 TL, 6.50 TL aldığım pilavlık bulgur 9,80 TL’ye, kolisini 24 TL’ye aldığım yumurta 35 TL’ye, şeker ise 25 TL’den 30 TL’ye raflarda yeri almış. Birkaç temel ihtiyaçtan bahsettim yani listeyi doldurmanın gayretinde değilim.
Şimdi tablo böyle iken ne yapayım biberi, domatesi, salatalığı üstadım…!


Hülasa, milletin sıkıntılarına çözüm için yeni ekonomi paketler ve her gün artan dengesi bozulmuş piyasalara dur diyebilmektir. Bu gemi batarsa hepimiz batarız ve kimse buradan karlı çıkarım diye kendisi avutmasın. Milli ekonomi seferberliği başlatarak bu kötü gidişatı durdurabilecek güçteyiz velhasılıkelam…

Yorumlar 1
buse 24 Kasım 2021 09:13

gerçekten birisi çıkıp doların bu yükselişine dur demeli

Yazarın Diğer Yazıları