Muhammed KURŞUN

Ne Karın Ağrın Var?

Muhammed KURŞUN

28 Mayıs günü Ayasofya Camii’nde gerçekleşen etkinlikte İmam Mustafa Demirkan’ın, "Bu ve bu gibi mabetlerin mabet olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma...” 

Ah ah! Mustafa Demirkıran senin bugün kürsüden konuştuğun Ayasofya’nın da bulunduğu İstanbul’umuzu Atatürk’ün oluşturduğu strateji ekibi ve TBMM’nin özel kuvvetleri tarafından 6 Ekim 1923’te Şükrü Naili Paşa İstanbul’a geldi ve 4 yıl 10 ay süren işgali gösterdikleri mücadele ile sona erdirdi.

Ah ah! Mustafa Demirkıran, 24 Kasım 1934 yılında neden müzeye çevrildiğini tarih okuyarak araştırsaydın belki de ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e rahmet çıkarırdın.

Ah ah! Mustafa Demirkıran, 1919 şifresini çözebilseydin bu ülke için kan döken O Aziz Şehitlerimizin kanını sızlatmazdın..!

Kindar ve dindar nesil yetiştirmek kime ne fayda sağlayacak?

Şimdi Mustafa Demirkıran ve o zihniyeti taşıyan kişilere iki çift lafım var;

Boğazlar İngilizlerin kontrolündeydi ve İngilizler Çanakkale, Musul, Batum, Antep, Konya, Maraş, Samsun, Bilecik, Merzifon, Urla ve Kars’ı işgal ettiler…

Ah ah! Mustafa Demirkıran ve o zihniyeti taşıyanlar; Fransızlar ise, Trakya’daki demiryolunun önemli istasyonlarını, Dörtyol, Mersin, Adana ve Afyon istasyonunu işgal ettiler. İngilizler tarafından işgal edilen, Güney Doğu’daki bazı iller daha sonradan Fransızlara terk edildi. Ayrıca İtalyanlar ise Antalya, Kuşadası, Bodrum, Fethiye ve Marmaris’i işgal ettiler. Konya ve Akşehir’e de asker yolladılar. 

Şimdi demezler mi sana yahu arkadaş bağımsızlığımızı ilan eden ve ülkenin kurucusuna ne karın var?

Sakın bana inkılapları örnek vermeyin…! diyorum ya 1919 şifresini çözdüğünüzde ülke menfaatine olduğunu görürsünüz ama size iki örnek vereyim 1919 şifresinden; Lozan’a İstanbul devleti ve Ankara Devleti olarak ikisi de çağırılmıştır.

Ah ah! Mustafa Demirkıran ve o zihniyeti taşıyanlar ikinci örnek ise; Cumhuriyet kelimesi Arapça bir kelimedir ve yeniden doğmuş, cem manasında toplanan, çoğunluk manası taşır…

Hülasa, bu ülkenin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden Mustafa Kemal ve Kahraman Ordumuzu minnetle anarken Şehitlerimize rahmet diliyorum. Bizlere düşen görev ise bağımsızlık mücadelemizde bayrağı daha yükseğe çekmektir. Aynen beton dökülmüş petrolleri açtığımız gibi, insansız hava araçlarını yaptığımız gibi, kendi tankımızı gururla ürettiğimiz gibi… Mesele Net mi? Hadi o zaman dünden bugüne bir olalım, diri olalım ve düşmana prim vermeyelim velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları