Muhammed KURŞUN

Ne Kadar Köfte, O Kadar Ekmek!

Muhammed KURŞUN

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı faaliyette bulunan siyasi parti ve üye sayısı verilerini şöyle bir incelerken bazı notları sizlerle paylaşmak istedim.

Listeye göre 2019 yılında sadece 3 parti kurulurken 2020 yılında kuruluşunu ilan eden siyasi parti sayısı 27 olmuş. Toplam siyasi parti sayısı da 107’ye yükselirken 2021 yılı hariç ki en son bildiğimiz Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi…!

Siyası parti üyeliklerinde de aslında AK Partinin bu konuda başarılı bir grafik çizdiğini söyleyebilirim ki sahadaki kadın gönüllerinin emekleri göz ardı edilemez yani taktik takdir edilecek bir durum.

Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin ise yine verilen rakamlara bakıldığında üye sayısı azaldığını gördüm ve CHP’nin de aynı şekilde düşüşü ortada. Tabi burada en dikkat çekici parti ise İYİ parti…

Her ne kadar 2020 yılında 400 bin üye hedefi koyan İYİ Parti ise henüz bu rakama ulaşamadı ise de 11 Kasım 2020’de 316 bin 319 üyesi olan parti iki ay içerisinde üye sayısını 14 bin 131 arttırdı ve toplam 330 bin 450’ye çıkarmış.

Son olarak dikkatimi çeken eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan öncülüğünde kurulan Yeniden Refah Partisi'nin üye sayısı 100 bini geçmesi…

Bunları neden mi anlattım derseniz ufukta görünen erken seçimden dolayı. Peki erken seçim olursa üye sayısı neden önemli derseniz çünkü bunun bariz örneğini AK Parti üye sayısı ve aldığı oy oranı ile endekslediğimizde üye sayısının iki kişiden birinin olduğunu görmekteyiz.

Küçük bir tüyo vereyim mi?

Ne kadar köfte o kadar ekmek…!

Mesele Net mi?

Hülasa üye oy grafiğindeki değişkenlikle aslında seçim sonuçlarının habercisidir. Yani başka bir deyişle sahada çok çalışan, seçimlerde zafere ulaşacaktır. Başkent kulislerinde AK Parti ve İYİ Partinin sahada daha çok çalıştığını söylemekte yarar var velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları