Muhammed KURŞUN

Mevzu Haç ile Hilal savaşı mı?

Muhammed KURŞUN

Tarihten bugüne bakıldığında karşımızdaki tablo aslında hiç değişmedi ve hep sonucun gittiği yer Haç ile Hilal!

Haç ile Hilal savaşı bin dört yüz kırk yıl evvel başlatılmış ve kıyamete kadar devam edecektir. İslam tarihinde Tebük seferini bilenler ne demek istediğimi daha iyi anlarlar. Şimdi gelelim bugünkü pencereden yansıyanlara…

Bugün Gazze'de devam eden ve maalesef dünyanın gördüğü, göreceği en büyük zulüm aslında Hilal ile Haçlının savaşı değil nedir?

İnsanlık vasfından uzak en büyük savaş devam ediyor. Ha şimdi diyeceksiniz ki, savaş silahla mı alınır yoksa efendim, diplomasiyle mi biter, orasını bilemem ama tek bildiğim şey kıyamete kadar devam edecek bir savaş olmasıdır.

O zaman bana diyeceksiniz mevzu din savaşı mı? Hemen cevap veriyorum evet ta kendisi…

Peki, savaştan galip çıkmak için ne yapmalıyız?

Elbette önce dinimizi sonra tarihimizi iyi öğrenmemiz lazım. Yani kalkıp hala dinimizi baltalamak isteyen zihniyetler Haçlıların ta kendisidir. TV kanallarından din adına yapılan ve gölgelemek için uğraşan zihniyetlerin amacını ben biliyorum sende uyanık ol ey Müslüman!

Diyanet İşleri Başkanlığı 4 ve 6 yaş Kur'an kurslarını açtıkları zaman kimin zoruna gittiyse bilinsin ki; engelleriniz kâfi gelmeyecektir. Buradan Diyanet İşleri Başkanlığımızı tebrik ediyorum, Allah onlardan razı olsun.

Ha sen bu din eğitimini çocukken vermezsen ne olduğunu hemen söyleyeyim: “hacı terazide hile yapmış”, “Müslüman ama domuz etinden köfte yapmış”, “camiye gidiyor lakin kul hakkı, komşu hakkı, kardeş hakkını yeyiyor” deyip ortalıkta dolaşmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde tarihini bilmezse bir vatandaş elbette ay yıldızlı bayrağın önemini ne anlayacak ki?

Hülasa,  bu savaş kıyamete kadar sürecek. Bu haç ile hilalin savaşıdır. Unutulmamalıdır ki Müslümanlar bunun sonunda galip olacaktır ve bundan bir endişem yoktur yeter ki ciddi şekilde bir uyanış, direniş içerisinde olalım velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları