Muhammed KURŞUN

İş arayan mı, iş veren mı haklı?

Muhammed KURŞUN

İlanlara baktığımda genelde yardımcı eleman alımlarında müracaatların olmadığı ve bu konuda sıkıntı yaşadıklarını görmek mümkündür. Peki, bu sıkıntı iş arayandan mı yoksa işverende mi?

Aslında kurumsal firmalarda böyle sorunlar söz konusu değil neden mi?

Çünkü kurumsal firmalarda şirketin sorunu ve verimliliği tüm ekibin performansına bağlıdır. Özellikle çalışan bir kişi diğer çalışanlarından farklılığı veya üstünlüğü söz konusu değildir. En önemlisi ise çalışana verilen bir değer vardır.

Kurumsal firmalar her ne kadar şirketlerin çalışanlarına bağımlı olmadığı bir sistem olarak görülse de çalışanlara verilen önemle de tanınmaktadır. Bir şirket çalışanları ile birlikte var olduğunu unutmamak gerekir. Doğru bir ekip başarıyı her zaman beraberinde getirecektir. O yüzden mesai saatleri, iş güvenliği, ulaşım, yemek..vs gibi çalışanın menfaatini gözetleyen bir sistemdir kurumsal olabilmek. 

Sen gel bulaşıkçı aranıyor diye ilan ver akabinde sabah 06.30’da işbaşı yaptır gece 00.00’da paydos ettir sonrasında verdiğin yemeği söz ettir eeee daha sonra asgari ücret verdikten sonra sabah geldiğinde yardımcı elemanın çıkmışsa işte aynaya geç ve merhum Neşet Ertaş'ın kendim ettim kendim buldum şarkısını söyle…

İşçi çalıştırmayı köle çalıştırmak gibi görenler daha çok İŞÇİ ARANIYOR ilanını camına yapıştırırsın!

Bu konuda denetim olarak elbette SGK, iş yeri güvenliği uzmanları denetleme içerisinde olsa da minareyi çalan kılıfını uydurur misali işi götüren götürüyor bu arada hemen şunu da ekleyeyim kul hakkı yiyorsunuz haberiniz olsun gerçi Allah korkusunu bilen biride köle gibi işçisini çalıştırmaz değil mi?

Hülasa, sistemli bir çalışma ortamı şirket çalışanları için önemlidir. Kurumun itibarı güçlenir ve hedeflerinden uzaklaşmasını sağlar velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları