Muhammed KURŞUN

'Hakkımı Helal Etmiyorum'

Muhammed KURŞUN

Hatırladığı üzere 31 Mart seçimlerinde AK Partinin ikinciliği ile ilgili araştırmalar devam ederken AK Partili 100’e yakın vekilin genel kurul çalışmalarına katılmaması üzere Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan 'hakkımı helal etmiyorum' demişti. Bu arada vekil maaşları 170 bin oldu!

Bir önerim var!

Belediye meclis üyelerine uygulanan 5393 sayılı Kanunun 32. Maddenin bir benzerinin vekillere de uygulanması. Böylece helallik bir sorun kalmayacak.

Şimdi bu kanun maddesinde ne var derseniz; meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için huzur hakkı ödenir denilmektedir. Daha da güzeli Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20, 24 ve 25 inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez şeklindedir.

O halde ben derim ki; Helallik için yeni bir kanuna ihtiyaç var!

Sayın Cumhurbaşkanımızın genel kurula katılmayan vekiller için ilerleyen günlerde farklı bir metot ile uygulama yapacağı kanısındayım veya ne diyelim kulis bilgileri…

Bu millet, kendi kasasından, kesesinden maaşı verirken vekillerin, milletin sorunlarını dile getireceği ve çözüm için arayışta bulunacağı genel kurula gitmeme diye bir şey söz konusu olamaz. Mademki milletin vekilisin o zaman milletin sorunlarını çözmek senin asli görevindir.

İslam’da asli ve tabii kazanç yolu emektir. Bu bakımdan Müslüman, çalışmadan başkalarının sırtından veya gayri meşru yollardan kazanç elde etmekten şiddetle sakınmalı; kazancının nereden ve nasıl geldiğine dikkat etmeli, kazancı temiz olmalıdır.

Hülasa; kazançlarınızı aranızda haksızlıkla yemeyin. Unutulmamalıdır ki, haram kazançlar, kibirlenen ve övünen kimseleri Allah sevmez velhasılıkelam… 

Yazarın Diğer Yazıları