Muhammed KURŞUN

Dernekçilik Faaliyetini Yapamıyoruz…

Muhammed KURŞUN

11 yıldır Ankara’da yaşıyorum ve diğer çevre illerden gelip Başkentte yaşayan birçok değerli dostlarım var. Sivas, Malatya, Ağrı, Hakkari..vs tabi bu dostlarımızın katıldığı dernek faaliyetleri ile bizleri mukayese ettiğimizde dernekçilik faaliyetlerinde çokta başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Dost söyler acı söyler misali naçizane birkaç önerim olacak…

Dernekçilik insanların bireysel birikimlerini toplumsal paylaşıma dönüştürerek ortak yaşamı hayata geçirmektir. Ankara’da yaşayan ve alanında uzman çok değerli dostların var olduğu bir ortamda 32 bin yaşayan bir kitleye ulaşmamak zaten ilk masaya yatıracak konu olduğunu söylemek isterim. Bu dostlara ulaşıldığında ihtiyaçları doğrultusunda, herkesin kendi birikim ve tecrübelerini ortaya koyacağından şüphem yoktur.

Dernekçilik, işinden, cebinden ve zamanından fedakârlık yapabilen gündemi takip ederek kamuoyunun dikkatini çekmek için faaliyetlerini aralıksız gerçekleştirmektir. Tabeladan ziyade içeriğin önemi dikkat çektiğini de unutmayalım!

Dernekçilik, değişik konu ve zamanlarda sohbet, konferans ve bilgilendirme programları hazırlanmalı, gençlerimiz idealist ve aktivist düşünceler çerçevesinde topluma nasıl faydalı olabilirler konusunda aydınlatılmalıdır. Özellikle bu konuda sosyal medya iyi kullanılmalıdır. Ankara’daki üniversite topluluklarla işbirliği içerisinde yer alarak öğrencilerimin hem kendi projelerine destek vererek hem de ortak projelerle gündeme oturmanın hesabı yapılmalıdır. Ayrıca buradaki eğitimi devam eden gençlerimizi Ankara STK’lar ile tanıştırarak onları ehil elemanlar yetiştirmenin yolları aranmalı ve istihdamda yardımcı olmalarını sağlamaktır.
Dernekçilik, reklamı bol, çalışıp faydalı icraatlar yapabilecek yönetim oluşturmalıdır. Yönetim kadrolarında her düşünceden ve her bölgeden temsilcilerin olmasına imkân verilmelidir.

Niye bunları anlattım biliyor musunuz? Bu soruya sorularla cevap isteyelim…

Ankara’da ‘Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı’ yapılıyor 32 bin kişiye ulaşıldı mı?

Ankara basın ve reklam ajanslarıyla ile koordineli çalışarak özellikle Ankara’da yaşayan halka ne kadar ulaşıldı?

Fuarın Semt Pazarında kurulmasının ısrarı nedir? Hemşerimiz Çankaya Belediye Başkanı Alper TAŞDELEN ile görüşme sağlandı mı? Sağlandıysa daha otantik ve insanların ilgi uyandıracağı mekan neden tercih edilmedi?

Elazığ’da yapılan görüşmelerde Belediyeden yeteri kadar destek alamadınız mı? Aldıysanız sahaya neden yansımadı? Acaba eksikler hissedilmedi mi ki kürsüden rahat konuşmalar gerçekleştirildi?

An itibarıyla Google arama motorundan bakıldığında ne kadar faaliyetlerin ulaşıldığına ve kaç kişinin izlediğini gördünüz mü?

Hülasa, dernekçilik faaliyetleri bir ilin belediye başkanlığı kadar zor ve meşakkatli olduğunu unutmayalım. Kabul edelim eksikliklerimizi ve çözüm odaklı çalışmalarımızı hızlandıralım. İyi niyetli ve ellerinden geleni yapmak isteyen mevcut yönetimin olduğunu biliyorum ama yetersiz olduğunu da söylemek istiyorum. Her şeyi ben iyi bilirim ile işin ehli olmayanlara bu anahtarı teslim etmemek gerekir velhasılıkelam… 
 

Yazarın Diğer Yazıları