Muhammed KURŞUN

Bir Olma Zamanı

Muhammed KURŞUN

Gündemi takip edenler bilir ki, ülkemizin üzerinde oyun oynamak isteyenlerin sayısı gittikçe çoğalmaya başlıyor. Türk ve İslam sentezinde Avrupa’nın cephe aldığı aşikar lakin içimizde bunu hala kabullenmeyenlerin olması asıl üzücü olaydır.

Yıllardır bu düşünce ile içimizde birbirimize kırdılar ve kardeş kardeşe düşman kesildi. Sağ-Sol dediler, Alevi-Sunni dediler, Türk-Kürt dediler ve dediler…

Bizler ise maalesef her diyene tabi olduk ve aynı evden, aynı mahalleden, aynı şehirden kardeşimize sırtımızı çevirdik, silah sıktık değil mi?

Avrupa, Türkiye’yi ne kadar bölmek istese de her zaman şişirdikleri balon ellerinde patladı neden mi?

Araya fitne tohumu atanlar samimiyetsizliği ortada olduğu için…

Şimdi bir olma zamanı dedikçe yine art niyetli insanları sahnede görmek artık komik gelmeye başladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı tanır mısınız bilmem ama basına düşen kare ile gündeme oturdu gibi…

Recep Gürkan'ın, organize suç örgütü yöneticisi olmaktan hüküm giyen ve Nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı'yı Pazartesi günü makamında kabul ederek hediye vermesi, parti yönetiminin tepkisine yol açmış…!

Yahu yıllar önce kader mahkumu iki en yakın arkadaşın bir arada olması kadar başka ne olabilir?

Recep Gürkan ziyareti sosyal medya hesabından, "Sayın Alaattin Çakıcı, Belediyemizdeki Ulu Önderin 4 gece konakladığı Atatürk Odası'nı ve bizleri ziyaret etti. Kendilerine Atatürk portresi ve Belediyemiz tarafından basılan Nutuk kitabını hediye ettik" şeklinde bir açıklama yaparak duyurmuş ve ziyarete ilişkin fotoğrafları da paylaşmış olmasından dolayı niye rahatsızlık duyuluyor ki?

Usanmadınız mı yahu yeter ha!

Gün birlik zamanıdır, dayanışma zamanıdır, dik olma zamanıdır, düşmana tek olduğumuzu gösterme zamanıdır. Birilerinin ekmeğine bal sürme zamanı hiç değildir. Bundan kazanan değil kaybeden olduğunu da unutmayalım velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları