Muhammed KURŞUN

Ah İŞKUR Ah!

Muhammed KURŞUN

Malum basından da takip ettiğiniz üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı kadrolu işçi alımı için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sayfasında iş ilanları yayınlandı. Tabi istihdam sayısı işsiz kardeşlerimiz için bir umut oldu ve bu arada alınacak istihdam sayıları DSİ 2005, GSB ise 4 bin 346 olduğunu hatırlatayım.

Buraya kadar her şey normal…

Kamu işçi alımı yapılacağını duyan milyonlarca işsiz kardeşlerimiz, İŞKUR sayfası üzerinden başvuru yapmak isteyince İŞKUR’un resmi internet sayfası çöktü. Aslında buraya kadar da normal diyeceksiniz değil mi?

Güçlü devletimizin yeterli kadar altyapı ve sunucu ihtiyacını karşılayacak her türlü imkânı varken bu imkanları acemi askerler gibi başaramayan personelleri bir kez daha gözden geçirmek gerekli kanısındayım. Yani helva için un da var şeker de var ama yapan usta nerede?

Hatta ve hatta İŞKUR e-Şube girişi yapamayan vatandaşlar konuyu ALO 170 ile kuruma bildirmek isteseler de ALO 170'e de erişim birçok yerde yok şaka gibi değil mi? Bu nedenle vatandaşlar İŞKUR ile irtibatlarını tamamen yitirmiş durumdalar. Bende aradım ve ALO 170'de yaşanan sorun genelde telefonun meşgul çalması oluyor. Hadi burdan yak…!

İnternete erişimini araba kullanıyormuş gibi düşün. Girdiğin sitelerde köprü eğer o sitelerin köprülerin bant genişliği dayanıklılığı o siteden köprüden girmek veya geçmek isteyen diğer kullanıcıları arabaları kaldıramayacak durumdaysa çöker. Tabi şimdi diyeceksiniz ki sosyal medyada facebook, twitter gibi aynı anda milyonlarca kişi nasıl siteyi çökertmiyor bunu da bir zahmet bilişim uzmanları incelesinde bu gibi sorunları 2021 internet devrinde geriden takip etmeyelim… Umarım başvuru süresi bitmeden ekran açılır ve 6 bin 351 işsize iş umudu olur.

Geçtiğimiz günlerde İsmail eniştemin bir paylaşımı hoşuma gitmişti bende onu sizlerle paylaşmak istedim…

Lise sondaydım…Felsefe hocası derse girdi, “Arkadaşlar bana pisliğin tarifini yapar mısınız?” dedi…

Birer birer cevap verdik ama hoca hiçbirimizinkini doğru kabul etmedi.

“O zaman siz yapın tarifini hocam” dedik…

Hoca ayağa kalktı ve;

“Pislik, bulunmaması gereken yerde bulunan şey veya kişidir!” diye bir tarif yaptı…

“Nasıl yani?” dedik.

“Çok basit arkadaşlar…” dedi,

“Örneğin annenizin saçını öper koklarsınız. Ama o saçın bir telini dahi yemek tabağınızda görseniz iğrenirsiniz ve o saç pislik olur.”

“Yine tabağınızdaki yemeğin yağına ekmek banarak yersiniz ama o yağın bir damlası bile elbisenizin üzerine damlasa o yağ artık bir pislik olur sizin için.”

“Ve bir kimse bulunmaması gereken bir makamda bulunuyorsa eğer, unutmayın ki o da bir pisliktir.”

Hülasa, liyakat dediğimiz mevzu çok önemli beyler umarım hayatımızda referansa değil liyakata önem veren bir anlayış gelir velhasılıkelam…
 

Yazarın Diğer Yazıları