İlhami BULUT

'Tanrım Bana Bir Bisiklet Ver' 

İlhami BULUT

            “Çocukluğumda; Tanrım bana bir bisiklet ver, Tanrım bana bir bisiklet ver, ne olursun bana bir bisiklet ver Tanrım. Diye diye yalvarırdım, baktım Tanrı’nın bisiklet misiklet vereceği yok, gittim bir bisiklet çaldım, bu defa da Tanrım beni affet, Tanrım beni affet diye dua etmeye başladım ve dedim ki, Tanrım senin çalışma sistemin benden farklı” 
            Bunu anlatan Alphonse Gabriel Capone  isimli bir mafya lideri. Yani insanlığa karşı suç işleyen birinin abuk subuk lafları.  
          Ben 2,5  tl.’ye sütü satıyorum, 2,5 km. ötede bir markette aynı süt 18 tl..oluyor.  
         Tam da Anadolu ağzıyla konuşmanın yeri değil mi ! Çüş, çüş ,çüş. Bu çüş; olayı anlatan o vicdanıyla seslenen insana değil elbet, bu sistemi yaratanlara. 
          Bunu anlatan İstanbul Ziraat Odası Başkanı; Sn. Başkan Tv.’de canlı yayında, bas bas bağırıyor.  
          Vicdanıyla konuşuyor diyor ki; biz sütü 2,5 tl.’den satıyoruz, 1,25 tl. zam yapılmasını istedik; daha biz konuyu görüşürken; 
           Markette bizim 3.75 tl.’ye satmak istediğimiz süt baktık ki; 18 tl. olmuş.  
           Bu söz de mi abuk subuk? Değil, ilgili kişi gerçekleri söylüyor. Şimdi buradan; mafyalaşmış, pis bir sistemin kokusu geliyor,  biz sade vatandaş olarak bilemeyiz elbet.  
          Şimdi sade vatandaş olarak kime ne diyelim. Gelin bunu saptayalım. 
          Yahu; aracıları da düşünmemiz gerek, 2.5 tl. yerine 18 tl. versek ne olacak mı! Diyelim. Yoksa gidip bu kara vicdanlı aracıyı, maracıyı biz mi dövelim. O zaman bu müesses düzen nasıl işleyecek.  
         Yetkili kişi, canlı yayında böyle bir soygun var diyor. Şimdi ne yapılmalı ne; 
          Bu fakir fukaranın hakkını, hukukunu kim tel’if edecek. Elbette devletimiz, vatandaş olarak diyoruz ki, niye gereği yapılmıyor. Niye. 
          Yasal sorun mu var! Varsa bile; bunun çözümü mümkün değil mi, meclis üyelerimiz ne güne duruyor.  
          Bakıyorsunuz yetkili bir kişi çıkıyor, Böyle vicdansızlık olur mu diyor. Olmaz, ben de diyorum olmaz, bu toplumda; yolumuzda giderken elimizdeki çantayı, parayı gasp edenler çıkıyor, yaşlı kadının ellerini keserek, kolundaki bilezikleri gasp eden vicdansızlar çıkıyor. Bunlar lafla ıslah olur mu? Ne yapılıyor! ceza tertip ediliyor.   
         Biz herkesin vicdanlı olmasını beklersek. Bizim sonumuz gelir, onların sonu yine gelmez. 
         Şişirme fiyatlarla, tefecilikle, karaborsacılıkla bu saf, temiz, asgari ücretle hayatını sürdüren insanların haklarının yasalarla savunulmasını bekliyoruz.   
           Bizim partilerle işimiz yok; bizden siyasi bir yazı, siyasi bir beyan beklenmesin;  bizim derdimiz her alanda adaletin sağlanması, her kademedeki görevli görevini ve gereğini yapmasını istemek olacaktır.  
          Bunu bekliyoruz. Bu sessiz, sedasız asil millet, her daim adaletin yanında olmuştur. Ve olacaktır da.  
          Devletimizin yanındayız.  
          Adaleti bekliyoruz.   
          Acilen... 

Yazarın Diğer Yazıları