Hüseyin KABUKÇU

Stopersiz 5 dakika

Hüseyin KABUKÇU

Elazığspor şeytanın bacağını Artvin Hopaspor karşısında da kıramadı. Maçın mutlak favorisi olan ve uzunca bir süre müsabakayı önde de götüren takımımız son dakika golüyle rakibine 1 puanı hediye etti.
Sezona büyük sıkıntılarla hazırlandığımız, bir çok futbolcumuzu kaybettiğimiz aşikardır. Geçen sene 3 gol averajıyla lige veda ettiğimizi hatırladığımızda 3 haftada 1 puanda kalmamızın acısını inşallah lig sonunda yaşamayız. Gençliğin verdiği panik halimidir, savunmada yaşadığımız bireysel hatalar mıdır? Hem Bergama Bld., hem de Artvin Hopa maçlarında özellikle son bölümlerde oyundan kopuyoruz. Hele özellikle yaşadığımız bir sıkıntı vardı ki değinmeden geçmek istemedim!!!
2-1 öndeyiz ve rakibin kale sahamızda baskı oluşturduğu dakikalar. Takımın Muhammed Düzgüner’le birlikte 2 stoperin biri Eray Berk Yıldız sakatlanıyor. Oyun durmuyor ve takım 1 stoperle sahada. Kenar’da Selim Enes’le birlikte stoper olarak oyuna girmeyi bekleyen Muhammed İbrahim İşler bekliyor.
Ne hikmettir oyuncular 80. dakikada oyuna dahil oluyor. Oyun duruyor ama bir türlü o değişiklik tabelası kalkmıyor. Elazığspor yedek kulübesinden saha komiserine maçın 4. Hakemine kağıtlar geliyor ama oyuncu değişikliği için tabela bir kalkıyor hatalı, bir kalkıyor değişiklikten vazgeçiliyor.
Rakibin pozisyona boğduğu dakikalarda yapılacak hata mıdır bu?
Şans yanımızdaydı o dakikalarda gol yemedik ama yeseydik bunun kusuru kimde olacaktı?
Amatör takımların bile yapmayacağı bir hataya imza atıldı. Bir takım stopersiz nasıl böyle bir risk alabilirdi.
Hatayı kimde bulursanız bulun; teknik heyet mi? 4. Hakem mi?, saha komiseri mi?
Bu takım büyük zorluklara rağmen sahada aslanlar gibi mücadele ediyor. Böylesine basit hatalara kurban edilmemeliyiz.
Skor ne olursa olsun bu bir hataydı ve herkesin kendine çeki düzen vermesinde yarar vardır.

Yazarın Diğer Yazıları