Hüseyin KABUKÇU

Cafer Aydın ne yapmaya çalışıyor?

Hüseyin KABUKÇU

Elazığspor, tarihinin en sıkıntılı sezonlarından birine 26 yıl sonra düştüğü 3. ligde başladı.  10. Hafta sonunda bu takımım 11 puanının olması kimsenin beklemediği bir sonuç. Kime sorsan bu takım devre arasına kadar puan alamaz derdi. Bu konuda futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Gerçekten canlarını dişlerine takarak mücadele ediyorlar.
Sezon başından beri hepimizin gözlemlediği en önemli kusurumuz bireysel hatalardan gol yememiz. Biraz daha tecrübe kazanırsa bu çocuklar, özellikle savunma hattımız transfer tahtası açılmasa bile rahatça ligde kalır.
Takım içinde anlam veremediğim, daha doğrusu kimsenin anlam veremediği hamleler geliyor bazen Cafer hocadan.
1.’si İzzet neden Nevşehir Belediyespor maçının 38. dakikasında oyundan alındı.
Genç bir futbolcuyu, hele ki gol umudu bir futbolcuyu 1-0 gerideyken bu dakikada oyundan almak doğru muydu?
Hoca kötü olduğunu söyledi ama 38. dakikada oyuncu değiştirmek benim nazarımda yanlıştır. Devre arası beklenebilirdi ve ikinci yarıya değişiklik yaparak başlamanın daha doğru bir tercih olacağı kanaatindeyim.
2.’si Görkem sevdası.
Cafer hoca göreve geldiği günden beri Görkem Yağcı’yı hamle oyuncusu olarak kullanıyor. 60. dakikalar geride kaldıktan sonra Görkem oyuna dahil oluyor. Benim gördüğüm Görkem ne ileride top tutabiliyor, ne de tehlikeli bir pozisyona giriyor. Hocanın gözüne iyi gelen ne bilmiyorum ama bence bu tercih çok yanlış ve takım savunmaya daha fazla çekilip, daha fazla hata yapıyor.
Puanların aslanın ağzında olduğu haftalara giriyoruz. Puanlar toplamalıyız ve ateş hattından uzak kalmalıyız.
Devre arasında da ne pahasına olursa olsun transfer tahtasını A-Ç-M-A-L-I-Y-I-Z!

KOVANCILARSPOR’UN YOLSPOR FORMASIYLA ÇIKMASI MESELESİ…
BAL’da mücadele eden takımımızın Yolspor formasıyla sahaya çıkmasını Hakimiyet Gazetesi olarak gündeme getirmiş ve bu durumun Kovancılar gibi bir ilçeye yakışmadığını söylemiştik. Daha sonra kulüp başkanı yedek formaları olmadığı için böyle bir yol izlemek zorunda kaldıklarını söyledi.
Bu bahane olamaz ki!..
Kovancılar gibi yurt dışında ve yurt içinde sayısız iş adamı olan, belediye desteği de alan bir ilçenin yedek formasının olmaması da yanlış, savunulur bir tarafı yok.
Değerli insanların takımı olan Kovancılarspor’un hak ettiği benim nazarımda bu değil.

BASKETBOLDA DURUM NE?
Elazığ İl Özel İdare, sezona iyi başlasa da hem ligde, hem Avrupa’da alınan mağlubiyetler kronik bir hal aldı. Gözlemlediğim kadarıyla iş hocalık da değil. Sporcu grubu vasatın altı bir performansla parkede. Ne pota altında, ne 3’lüklerde ne de savunmada etkili bir takım Elazığ İl Özel İdare. Süper Lig kalitesi göz önünde bulundurulduğunda ben takımın bu oyuncu grubuyla ligde kalmasının çok zor olduğunu düşünüyorum. Transfer yapılmazsa işleri çok zor.

Yazarın Diğer Yazıları